Siirtli Kadınlar Depremzede Çocuklar İçin Oyuncak Üretimine Başladı!

Siirt Tınaztepe Mahallesinde bulunan Aile Destek Merkezinin açtığı kurslarda eğitim gören Siirtli kadınlar, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgelerde yaşayan çocuklar için oyuncak ve uyku tulumu dikmeye başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Aile Destek Merkezi bünyesinden açılan dikiş nakış kursuna katılan kursiyerler parça kumaşlardan depremzede çocuklar oyuncaklar ve uyku tulumu dikmeye başladı.

Siirtli Kadınlar Depremzede Çocuklar İçin Oyuncak Üretimine Başladı!

Tınaztepe Mahallesinde bulunan Aile Destek Merkezi koordinatörü Nurten Temiz,” Öğretmen arkadaşlarımızla altığımız kararla oyuncak atölyemizde deprem bölgesindeki çocuklarımıza oyuncak üretiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Siirtli Kadınlar Depremzede Çocuklar İçin Oyuncak Üretimine Başladı!

“Kahramanmaraş depreminden sonra okulumuza ara vermiştik. Bizler öğretmen arkadaşlarımızla, daha önce faaliyet gösteren oyuncak atölyemizde ne yapalım diye bir istişare yaptık. Öğretmen arkadaşlarımızla altığımız kararla oyuncak atölyemizde deprem bölgesindeki çocuklarımıza oyuncak üretiyoruz.” Diyen Temiz, “Oyuncaklarımızı bir kısmını dün Kültür Ve Turizm İl Müdürümüzün aracılığıyla deprem Hatay’a gönderdik. Burada hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz çocuklarıyla geliyor.” Açıklamasında bulundu.

“Gönüllü arkadaşlarımızla çoluk çocukla beraber çocuklarımıza şuan oyuncak ve uyku tulumu dikiyoruz.” İfadelerini kullanan Temiz konuşmasının devamında şunları söyledi:

“İlk göçük esnasında depremin şokunu attıktan sonra televizyon karşısında dualarla dışında başka ne yapabiliriz dedik. Kapalı olan atölyemizi hemen açıp faaliyete geçtik. Gönüllü arkadaşlarımızla çoluk çocukla beraber çocuklarımıza şuan oyuncak ve uyku tulumu dikiyoruz.

Siirtli Kadınlar Depremzede Çocuklar İçin Oyuncak Üretimine Başladı!

“Hocalarımızın aradı gelin gönüllü olarak oyuncak yapımı var, bizde koşa koşa geldik.” Diyen 5 çocuk annesi Şükran Sezgin, “Bizler bu merkezde eğitim görüyorduk, oyuncak üretimi yapıyorduk. Depremden çocuklarımızla beraber çok etkilendik. Hocalarımızın aradı gelin gönüllü olarak oyuncak yapımı var, bizde koşa koşa geldik. Önceden bana oyuncak çok mantıksız geldi. Ben dedim ki niye giyim değil. Sonra baktım ki genç arkadaşlarımız diyor çocuklar diyor ki, abi oyuncak var mı diye sordular? Koşa koşa geldim gerçekten. Çocuklarımı evde bırakamazdım, buraya getiriyorum onlara bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz.” Dedi.

Siirtli Kadınlar Depremzede Çocuklar İçin Oyuncak Üretimine Başladı!

“Destek için, ben de ikiz kızlarımı alıp hemen yardıma geldim.” Açıklamasında bulunan 2 çocuk annesi Rojda Asan, “İkiz çocuklarıyla merkezde oyuncak yapımına yardım eden, Rojda Asan Buradaki işte kuaförlük aşçılık kursuna geliyordum. Sonra deprem olunca evlerimizdeydik ama hocalarımız çağırdı. Destek için, ben de ikiz kızlarımı alıp hemen yardıma geldim. Ya onları bir nebze mutlu edebilirsek ne mutlu bize. Biz sadece bir sarsıntıyla çok fazla korktuk ama onlar, hani göçük altından çıkanlar, belki de hala göçüğün altında olan insanlar var. O yüzden elimizden ne gelirse onu yapacağız.” Açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN