Siirt'te 'Serê Salê' Bayramı Kutlandı

Her geçen yıl coşkusunu kaybeden Serê Salê bayramı, Siirt'in Kurtalan, Baykan ilçeleri ve Ziyaret beldesinde kutlanmaya devam ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Her yıl 13 Ocak'ta kutlanan Serê Salê bayramı Siirt'te de kutlandı. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizden biri olan Serê Salê bayramı Siirt'in farklı bölgelerinde yaşatılmaya çalışılıyor.

Erkeklerin ve kadınların farklı kıyafetler giyerek, rengarenk görüntülere sahne olan Serê Salê bayramı, gençleri, çokcukları ve yetişkinleri bir araya getirerek soğuk kış günlerinde eğlenceli anılar oluşturuyor.

Erkeklerin kadın, gençlerin yaşlı, kadınların ise erkeklerin kıyafetlerini giyerek ve onlar gibi davranarak, komşularını ve mahallelilerini manilerle ziyaret ettikleri Serê Salê bayramı, her sene 13 Ocak tarihinde ancak her geçen sene daha az coşkulu bir şekilde kutlanmaya devam ediyor. Davul ve zurnalarla çoşkulu bir şekilde kutlanan bayram son yıllarda bir araya gelen bir kaç gençle kutlanmakta.

Batman, Diyarbakır ve Mardin'de de kutlandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde düzenlenen etkinlikte, derneğin üye ve yöneticileri yöresel kıyafetler giydi. Erkekler kadın kıyafetleri, kadınlar ise erkek kıyafetleri giyerek, Sur sokaklarında bulunan esnafları gezdi. Erbane ve davullar eşliğinde yapılan ziyaretlerde, yurttaşlar ve esnafların yılbaşı kutlandı. Kutlamaya gelen kişilere çeşitli hediyeler verilirken, birçok kişi coşkuyu telefonlarıyla kaydetti.

Siirt'te 'Serê Salê' Bayramı Kutlandı

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN