• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Öğretmenleri İlgilendiren Buluşma! Uzman İsimler Bir Araya Geliyor

Siirt'te Öğretmenleri İlgilendiren Buluşma! Uzman İsimler Bir Araya Geliyor

Siirt'te rehber öğretmenler, psikolojik danışmanlar, yöneticiler ve branş öğretmenlerine yönelik 'Okullarda Psikolojik Güçlenme ve İyi Oluş' programı düzenlenecek. 17-18 Eylül 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek programda, alanında uzman akademisyen ve uzman psikolojik danışmanlar eğitim, psikolojik güçlenme ve iyi oluş konularında katılımcılarla bir araya gelecek.

Haberin Özeti

  • Siirt'te 17-18 Eylül 2026 tarihlerinde "Okullarda Psikolojik Güçlenme ve İyi Oluş" adlı iki günlük bir program düzenlenecek.
  • Rehber öğretmen, psikolojik danışman, yönetici ve branş öğretmenlerine yönelik programda sempozyum ve atölye çalışmaları yapılacak.
  • Prof. Dr. Şerife Işık ve Prof. Dr. Tayfun Doğan gibi uzmanlar, eğitimcilerin psikolojik iyi oluşunu desteklemek amacıyla buluşacak.

Günün öne çıkan gelişmelerini kaçırmamak için Artı Siirt Haber Ajansı'n WhatsApp kanalını buraya dokunarak hemen takibe alabilirsiniz.

“Bilimle Güçleniyoruz, İyi Oluşu Birlikte İnşa Ediyoruz” sloganıyla gerçekleştirilecek program kapsamında sempozyum ve atölye çalışmaları yapılacak.

Programın özellikle okul ortamında öğrencilerin ve eğitimcilerin psikolojik iyi oluşlarının desteklenmesi, psikolojik güçlenme konusunda farkındalığın artırılması ve eğitimcilerin bu alandaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Alanında uzman isimler Siirt’te buluşacak

İki gün sürecek program kapsamında farklı üniversitelerden akademisyenler ve bir uzman psikolojik danışman katılımcılarla buluşacak.

Programın konuşmacıları arasında Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şerife Işık, Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tayfun Doğan ve Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tuğba Sarı yer alıyor.

Etkinlikte ayrıca Sinop Üniversitesi’nden Doç. Dr. İbrahim Demirci, Başkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nazife Özbe Atalay, Sinop Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Berkay Öznlü ile Uzman Psikolojik Danışman Havva Aytek Aytemur da katılımcılarla bir araya gelecek.

Rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlara yönelik

Siirt'te Öğretmenleri İlgilendiren Buluşma! Uzman İsimler Bir Araya Geliyor

Programın hedef kitlesini başta rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar olmak üzere okul yöneticileri ve branş öğretmenleri oluşturuyor.

Sempozyum ve atölye formatında planlanan etkinlikte, psikolojik güçlenme ve iyi oluş kavramlarının eğitim ortamındaki yansımalarının ele alınması bekleniyor. Katılımcıların, uzmanların bilgi ve deneyimlerinden yararlanarak okul ortamında psikolojik iyi oluşu desteklemeye yönelik farklı bakış açıları kazanması amaçlanıyor.

“Birlikte öğreniyor, birlikte güçleniyoruz”

Programın ana mesajı ise “Birlikte Öğreniyor, Birlikte Güçleniyoruz!” ifadeleriyle vurgulanıyor.

Eğitim ortamında yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerin ve eğitimcilerin psikolojik ve sosyal açıdan güçlenmesine de dikkat çekmeyi amaçlayan programın, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin niteliğinin geliştirilmesine katkı sunması hedefleniyor.

İki gün boyunca gerçekleştirilecek sempozyum ve atölye çalışmalarında bilimsel bilgi ile saha deneyiminin bir araya getirilmesi planlanıyor.

Program bilgileri

Program: Okullarda Psikolojik Güçlenme ve İyi Oluş
Tarih: 17-18 Eylül 2026
Kapsam: Sempozyum ve atölye programı
Hedef kitle: Rehber öğretmenler, psikolojik danışmanlar, yöneticiler ve branş öğretmenleri
Slogan: “Bilimle Güçleniyoruz, İyi Oluşu Birlikte İnşa Ediyoruz”
Ana mesaj: “Birlikte Öğreniyor, Birlikte Güçleniyoruz!”
Yer: Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda yapılması bekleniyor.

Programda yer alacak akademisyenlerin psikolojik iyi oluş ve pozitif psikoloji alanındaki çalışmaları da dikkate alındığında, etkinliğin eğitimcilerin mesleki gelişimi ve okul ortamında psikolojik destek mekanizmalarının güçlendirilmesi açısından önemli bir buluşma olması bekleniyor. Nitekim Prof. Dr. Şerife Işık, Prof. Dr. Tayfun Doğan ve Prof. Dr. Tuğba Sarı gibi isimler daha önce de pozitif psikoloji ve psikolojik iyi oluş alanındaki akademik çalışmalarda yer aldı.

Bakmadan Geçme