• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt-İstanbul Uçak Biletlerine Zam mı Geliyor? İşte Yeni Fiyat Hesabı

Siirt-İstanbul Uçak Biletlerine Zam mı Geliyor? İşte Yeni Fiyat Hesabı

Ryanair CEO'su Michael O'Leary'nin Avrupa'da uçak bileti fiyatlarının 2027 yılında yüzde 10 ila 20 arasında artabileceği yönündeki açıklaması, Siirt'ten İstanbul'a seyahat eden yolcuları da yakından ilgilendiriyor. Mevcut bilet fiyatının yaklaşık 3 bin 700 TL olduğu varsayıldığında, yüzde 20'lik bir artış fiyatı 4 bin 440 TL'ye çıkarabilir.

Avrupa hava yolu sektöründe artan jet yakıtı maliyetleri ve uçuş kapasitesindeki daralma nedeniyle 2027 yılında bilet fiyatlarında artış yaşanabileceği belirtiliyor. Ryanair CEO’su Michael O’Leary’nin yüzde 20’ye varan zam beklentisine ilişkin açıklaması, uçakla seyahat eden vatandaşların bütçesini de gündeme getirdi.

Siirt-İstanbul hattında uçak biletlerinin yaklaşık 3 bin 700 TL seviyesinde olduğu varsayıldığında, olası bir yüzde 20’lik artışın ardından bilet fiyatı 4 bin 440 TL’ye ulaşabilecek. Böylece tek yön bilette yaklaşık 740 TL’lik bir fiyat farkı oluşabilecek.

Siirt-İstanbul Biletinde Olası Zam Hesabı

Mevcut bilet fiyatı 3 bin 700 TL üzerinden yapılan hesaplamaya göre:

  • Mevcut fiyat: 3.700 TL
  • Yüzde 10 zam sonrası: 4.070 TL
  • Yüzde 20 zam sonrası: 4.440 TL
  • Yüzde 20 zamda fiyat farkı: 740 TL

Gidiş-dönüş seyahat eden bir yolcu için her iki uçuşta da aynı oranda artış yaşanması halinde toplam bilet maliyeti 7 bin 400 TL’den 8 bin 880 TL’ye çıkabilecek.

Siirtli Yolcuları Nasıl Etkileyebilir?

Uçak bileti fiyatlarında yaşanabilecek olası artış, özellikle İstanbul’a iş, eğitim, sağlık ve aile ziyaretleri nedeniyle seyahat eden vatandaşların ulaşım giderlerini artırabilir.

Ancak Ryanair CEO’sunun açıklaması Avrupa genelindeki bilet fiyatlarına yönelik bir beklentiyi yansıtıyor. Bu açıklama, Türkiye’deki veya Siirt-İstanbul hattındaki bilet fiyatlarına kesin olarak yüzde 20 zam yapılacağı anlamına gelmiyor.

Siirt-İstanbul hattındaki fiyatların nasıl değişeceği; hava yolu şirketlerinin fiyat politikalarına, yakıt maliyetlerine, talebe ve uçuş kapasitesine bağlı olacak.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme