Siirt'te öğretmenler dayanışma yemeğinde bir araya geldi

Eğitimsen Eruh temsilciliği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO tarafından 5 Ekim 1966 yılında Dünya Öğretmenler Günü olarak ilan edilen 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü nedeniyle dayanışma yemeği düzenledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Eğitimsen Eruh ilçe temsilciliği tarafından düzenlenen dostluk ve dayanışma yemeğinde bir araya gelen Eğitim-sen üyeleri Dünya Öğretmenler gününü gönüllerince kutladılar.

Bir restorant düzenlenen etkinliğe Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Selahattin Talu ve sendika üyeleri ve aileleri katıldı.

Gecede konuşma yapan Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Selahattin Talu, yemeğe katılan öğretmenlerin gününü kutlayarak, “Eğitim Sen olarak bizler 5 Ekim’i Dünya Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Türkiye'de sadece Eğitim Sen'in üyesi olduğu, eğitim enternasyonalleri tarafından bugün dünyanın birçok ülkesinde yüzden fazla ülkesinde eş zamanlı olarak Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Bizler de tüm eğitim emekçilerinin en kapsayıcı uluslararası vergisi olan öğretmenlerin statüsü, tavsiyesi, kararının alınmış olduğu 5 Ekim'e 1994 yılından itibaren Dünya Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN