Siirt'te Maliyet Artışları İnşaatları Durduruyor!

Başta çimento ve demir olmak inşaat maliyetlerinin ana kalemlerinde yaşanan fiyat artışları uzun süredir sıkıntılarla boğuşan inşaat sektörünü Siirt'te durma noktasına getirdi. Öte yandan Siirt'te yapımı duran okullar, 15 Temmuz Cami ve müze gibi önemli yatırımların da fiyat artışı nedeniyle durduğu öğrenildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Yüzde 100’ü aşan maliyet artışlar nedeniyle müteahhitler inşaat durdurma kararı aldı. Maliyetlerdeki artış yeni ruhsat başvurularında düşüşü de beraberinde getirdi. Müteahhitler, yeni projelerin başlamamasının 250’ye yakın alt sektörü de olumsuz etkileyeceğini vurgulayarak, sıkıntılara bir an önce çözüm bulunmasını istediler.

Tüm dünyayı etkileyen pandemi, döviz kurlarındaki oynaklık, yüksek faizler, tedarik sıkıntısı ve ekonomik dalgalanmalara artan maliyetler de eklenince sektör iş yapamaz hale geldi. 250’ye yakın alt sektörü etkileyerek domino etkisi yaratan inşaat sektörü yeni ruhsat başvurularının azaldığı, yeni projelere başlanamadığı ortamda daha büyük sıkıntılar yaşanmaması için çözüm bekliyor.

Siirt'te Yapımı Duran İnşaatlar Ne Olacak?

Öte yandan Siirt'te yapımı duran okullar, 15 Temmuz Cami ve müze gibi önemli yatırımların da fiyat artışı nedeniyle durduğu öğrenildi.

Yapımı duran inşaatlarla ilgili yetkililerin çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN