Siirtli Vatandaşlar Zamlar Karşısında Kendi Çözümünü Buldu!

Sebze ve meyve fiyatlarına gelen zamlardan sonra Siirtli vatandaş kendi meyve ve sebzesini yetiştirmeye başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Son aylarda meyve ve sebze fiyatlarına gelen fahiş zamlardan etkilenen vatandaşlar yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kendi sebze ve meyvesini ekmeye başladı.

Pazardan alışveriş yapamaz hale geldiklerini belirten Siirtli Vatandaş Nasih Akbulut, “Hayat pahalılığından dolayı kendi sebzemizi ve meyvemizi ekmeye başladık.” dedi.

Siirtli Vatandaşlar Zamlara Karşısında Kendi Çözümünü Buldu!

"Kendi Ürünlerimi Ekeceğim"

“Markete ve pazara muhtaç olmamak için kendi sebzemizi ve meyvemizi ekiyoruz” diyen Akbulut, “Her şey çok pahalı. Bir kilo domates 30 lira oldu, bunun verdiği etki nedeniyle bizler de kendi üretimimizi yapacağız. Köye götürüp kendi bahçemde ekeceğim. Gerekirse fazla üretip ben kendim satacağım. Gelen zamlara karşı elimden gelen bu. Kahvede oturup boş duracağıma bu yaştan sonra gidip kendi bahçemde kendi sebze ve meyvemi ekip onu yerim daha iyi.” İfadelerini kullandı.

Sebze ve meyve fide satıcısı Cevat Kandemir de geçen yıl 2 liradan sattışa sunulan sebze fidelerinin de zamdan etkilendiğini belirterek fide fiyatlarının bu yıl ise 5 ile 6 TL’den satıldığını dile getirdi.

Siirtli Vatandaşlar Zamlara Karşısında Kendi Çözümünü Buldu!

Pazarda sebze ve meyve almak yerine kendi bahçesinde fide ekip yetiştireceğini belirten vatandaşların çoğunlukta olduğunu söyleyen Kandemir, “Ne yazık ki fide fiyatlarımız geçen yıla göre 2 kat artmış durumda. Geçen yıl fidesini 2 liradan satarken bu yıl ise 5 ile 6 TL’den satışa sunuyorum. Hal böyle olunca geçen yıl 10 fide alan vatandaş bu yıl 5 fide alıyor. Bizim işimiz de ister istemez düştü. Geçen yıl günde 10 kasa fide satarken bu yıl 1 kasa fide satabiliyorum." açıklamasında bulundu.

Siirtli Vatandaşlar Zamlara Karşısında Kendi Çözümünü Buldu!Siirtli Vatandaşlar Zamlara Karşısında Kendi Çözümünü Buldu!

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN