Siirt'te Kanserle Boğuşan Genç, Yaşama Tutunmak İçin Para Değil Tedavi Olmak İstiyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in Kurtalan ilçesinde 9 yıl önce yakalandığı kanser hastalığını yenmek isteyen genç, devlet büyükleri ve iş insanlarından para değil, tedavi masraflarının karşılanmasını istiyor.

27 yaşındaki Ramazan Olam, 2013 yılında (FAP) POLİP Kalın bağırsak kanseri hastalığına yakalandı.

Olam, geçirdiği operasyonda kalın bağırsağı tamamen alındı, bu kez de hastalık ince bağırsağına yayıldı.

Ameliyat olmazsa hastalığının daha da ağırlaşacağını belirten Olam, maddi durumunun ameliyat olmaya elverişli olmadığını bu yüzden devlet büyükleri ve hayırseverler tarafından tedavi masraflarının karşılanmasını istedi.

"Lütfen Duyun Sesimi"

Artı Siirt'e özel açıklamalarda bulunan Olam, şu ifadelere yer verdi:

"27 yaşındayım Kurtalan’da yaşıyorum. 10 yıldır kanser tedavisi görüyorum. 2013 yılında teşhis konuldu. Bundan 3 yıl önce ameliyat oldum. Kalın bağırsağımın tümü ameliyatla alındı.

Şimdi de aynı teşhis ince bağırsağımda çıktı, hastalık ince bağırsağıma yayılmış durumda. Ameliyat olmazsam hastalık giderek ağırlaşacak ve hayatım söz konusu olacak. Doktorlar çözümün ameliyat olarak önerdi.
Şuan maddi durumum olmadığı için Ankara’ya gidemiyorum tedavi olmaya ve ameliyat olmaya. Gücüm yetmiyor.

Bu hastalık genetik bir hastalık. Ailemizde daha önce dedem, amcam, halam ve birçok kişide yaşandı ve hayatlarını kaybettiler. Kardeşimde de aynı hastalık vardı onunda kalın bağırsağı alındı ameliyat ile şuan onda da hastalık lüks ediyor tekrarlıyor kendini. Onun da ameliyat olması gerekiyor.

Daha önce 2017 yılında Ankara’da ameliyat olduğumda kalın bağırsağım alındığı zaman o zaman ki süreçte yaklaşık 30 Bin Türk Lirası masrafımız gitti. Sağdan soldan borç alarak ameliyatımızı yaptık. Şuan ki ameliyatımın masrafını bilmiyorum, ama bir an önce ameliyat olmam gerekiyor, aksi takdirde hastalık her geçen gün vücuduma yayılıyor.

Zor bir süreçten geçiyoruz, doktorlar daha öncede söylemişti hastalığınız devam edebilir tekrarlayabilir şuan tekrarlıyor ve kardeşim ile birlikte durumumuz gittikçe kötü oluyor. Buradan yetkililere bir an önce ellerimizden tutmalarını istiyoruz ve bize destek vermelerini istiyoruz. Biz sadece sağlığımıza kavuşmak istiyoruz. Lütfen duyun bu sesimi."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN