Siirt'te Doktorlar Dünya Prematüre Gününü Etkinlikle Kutladı

Siirt eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından '17 Kasım Dünya Prematüre Günü' dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından "17 Kasım Dünya Prematüre Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Hastanenin çok amaçlı salonunda yapılan etkinliğe, Başhekimi İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, Prof. Dr. Selahattin Vural, Başhekim Yardımcıları, Ümit Gültekin, Burak Özkan, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Şener Tanık, hastanede görevli doktor, hemşireler ve prematüre çocuklu aileler katıldı.

Siirt'te Doktorlar Dünya Prematüre Gününü Etkinlikle Kutladı

Etkinlikte konuşan Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, "Yaklaşık ben 20 yıldır görevde sayılırım. Buraya gelmek beni çok çok mutlu ediyor. Göz yaşartıcı gelişmelere sahne oluyoruz." dedi.

Siirt'te Doktorlar Dünya Prematüre Gününü Etkinlikle Kutladı

Hastanenin gelişmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Ömür, "Bu vesileyle ben başta Sağlık Bakanlığımıza, siyasilerimize, valilerimize minnettarız. İlk göreve geldiğimizde Siirt Devlet Hastanesinde yoğun bakım ünitemiz yoktu. 5 yatakla başladı 10 yatak oldu 15 yatak oldu. Şu an denilebilir araştırma ve özel hastaneler dahil 130 yakın yoğum bakım kapasitemiz var." ifadelerini kullandı.

Yenidoğan Yoğun Bakım Uz. Dr. Hakan Çakır, "17 kasım dünya prematüre günününde ir farkındalık yaratmak için bir etkinlik düzenledik." dedi.

Siirt'te Doktorlar Dünya Prematüre Gününü Etkinlikle Kutladı

"Prematüre çocuğa sahip olmak aile, toplum ve devlet için zor bir durum." diyen Çakır konuşmasının devamında  "Aile çocuğu 3-4 ay yoğum bakımda yatacağı için maddi ve manevi külfetleri geliyor.   Bu zor süreçte hekimler, aile, hemşire ve toplum birbirine destek olup bu süreci aşmak için birlikte hareket etmek zorunda.  Eğer bu farkındalığı yaratırsak prematüre bebeklerin sorunlarını ve yapılması gerekenlerin farkındalığını oluşturursak hem bizim sırtımızdaki yük azalacak hem de ailelerin sırtındaki yük azalacak ve bu bebeklerimiz daha sağlıklı bir şekilde hayata devam edecekler." açıklamasında bulundu.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, her geçen gün daha fazla gelişme kettettiklerini belirten Yenidoğan Yoğun Bakım Uz. Dr. Hakan Çakır, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN