Siirt'te Bir Camiye Tayin Edilen İmama Çocuk Tacizinden 29 Yıl Hapis Cezası Verildi!

Diyarbakır'da 9 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunmak suçlamasıyla tutuklu yargılanan ve tutuklu yargılandığı süreçte Siirt'te bir camiiye İmam olarak atandığı iddia edilen Kadri Ö., 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Avukatı ise Özkaya'nın tutukluyken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Siirt'e atandığını söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan Bağlar Müftülüğüne bağlı Hisami Cami’sinde Kuran kursuna gelen 9 yaşındaki bir çocuğa ‘cinsel istismarda’ bulunduğu suçlamasıyla 2 yıldır tutuklu yargılanan cami imamı Kadri Ö., 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tigris’ten Salih Yeşil’in haberine göre, Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, Kadri Özkaya ve avukatı, mağdur çocuğun avukatı Yasin Karadeniz, Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatı hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Kadri Özkaya, 15 darbe girişiminde sela okuduğunu, bundan dolayı çocuğun babasıyla tartıştıklarını öne sürdü. “Bir kesimin” hedefi haline geldiğini ve kendisine yönelik “siyasi komplo kurulduğunu” iddia eden Kadri Özkaya, beraatini istedi.

DİYANET, TUTUKLUYKEN ATAMIŞ ETMİŞ

Kadri Özkaya’nın avukatı da müvekkiline iftira atıldığını öne sürdü. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gelip araştırma yaptığını ve müvekkilinin söz konusu suçu işlemediğini raporlaştırdığını belirten sanık avukatı, Diyanet’in müvekkilini Siirt’te bir camiye imam olarak tayin ettiğini söyledi.

İstismar edilen mağdur çocuğun avukatı Yasin Karadeniz, iddia makamının mütalaasına kısmen katılmadığını belirterek, sanığın “çocuğa karşı nitelikli cinsel istismarda bulunma”, “kamu görevini kötüye kullanarak cinsel istismarda bulunma” ve “cebir, şiddet ve tehdit kullanarak cinsel istismarda bulunmanın” gerçekleştiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasında ceza artırım hükümlerinin uygulanmasını istedi.

SAVCI MÜTALASINI DEĞİŞTİRDİ

Cumhuriyet Savcısı, daha önceki mütalaasında “çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar”, “kamu görevini kötüye kullanarak cinsel istismarda bulunma” ve “cebir, şiddet ve tehdit kullanarak cinsel istismarda bulunma” yönünde 41 yıla kadar hapis istemiyle verdiği mütalaasında değişikliğe gitti. Savcı, olayda cebir ve şiddetin olmadığını, kamu görevinin kötüye kullanılmasının gerçekleşmediğini belirterek, Kadri Özkaya’nın, sadece “nitelikli cinsel istismar” suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, sanığa çocuğa karşı nitelikli cinsel istismarda bulunmadan 18 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra suçun cebir, şiddet ve tehdit yoluyla gerçekleşmesi nedeniyle cezada artırıma giden mahkeme, sanığın cezasını 21 yıla çıkardı.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Bağlar Müftülüğüne bağlı Hisami Cami imamı 51 yaşındaki Kadri Özkaya, camide yaz Kuran kursuna katılan 9 yaşındaki çocuğa caminin içinde bulunan imam odasında istismarda bulunmuştu. Çocuğun ailesine söylemesiyle ortaya çıkan olayda, ailenin şikayetçi olmasıyla imam Kadri Özkaya, tutuklanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN