Siirt'te 4 Mevsim Sıkıntı Yaşayan Sanayi Sitesi Esnafı Altyapı ve Elektrik Direklerine Çözüm İstiyor

Siirt sanayi sitesi esnaflarının soru ve sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Siirt il Başkanı Abdulhakim Tekin, esnafın altyapı sorunu ve elektrik direkleri nedeniyle 4 mevsim sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Kış aylarının yaklaşması ve Siirt’te yağışların da gelmesi ile birlikte sanayi sitesi esnaflarının sıkıntıları da gözler önüne çıkmaya başladı.

Sanayi sitesinde esnafının hemen hemen hepsi altyapı, elektrik direkleri, bozuk ve çukurlu yollar ile ilgili sorunu var. Caddelerde su giderleri için kanalizasyon ızgarası yok. Yağmur yağdığı zaman bütün dükkânların önünde su birikintileri oluşuyor. 

Sanayi sitesinin sorun ve sıkıntılarını dinlemek için esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Siirt il Başkanı Tekin, kendisine iletilen sıkıntıları ve çözüm önerilerini anlattı.

Esnaf bozuk ve çukurlu yollarının yapılmasın istiyor

HÜDA PAR Siirt il Teşkilatı olarak sanayi sitesi esnafını dolaştıklarını ifade eden Tekin, “Esnafların dile getirdiği bazı sorunlar var. Özellikle elektrik direkleri iş yerlerinin giriş kısmında olduğu için araç girişlerinde kazaların meydana geldiğinin söylüyor ve artık bu direklerin yer altından geçirilmesini istiyorlar. Bunula birlikte bozuk olan yol ile ilgili talepler var. Çukurların kış gelmeden çok önce asfalt yapılması gerektiğini fakat bir türlü yapılmadığını belirtiler.” dedi.

Beslenemeyen köpekler sahipleri tarafında sanayi sitesine bırakılıyor

Şehir merkezinde beslenmeyen sokak köpeklerinin Sanayi sitesine atıldığını ve bunun da büyük bir soruna neden olduğunu ifade eden Tekin, “Beslenemeyen başıboş köpekler sahipleri tarafında sanayi sitesine bırakılıyor. Sayıları da giderek arttığı için bu da büyük sıkıntılara neden oluyor. Esnaflara gelen müşterilere de büyük rahatsızlık yarattıkları ifade ediliyor. Bir sanayi sitesi bir şehir için çok önemlidir. Bir şehrin gelişmişliği, küçüklüğü ve büyüklüğü o sanayi sitesine bağlıdır.” ifadelerini kullandı.

İşsizliği azaltan bir sanayi sitesi istiyoruz

Sanayi sitesi esnafına gerekli teşviklerin verilmesinde yetersiz kaldığını ve bir ilgisizliğin var olduğunu dile getiren Tekin, “ARGE projeleri yok, gelişi güzel bir gelişim söz konusudur. Bu da yetersiz kalıyor. Bizim bu konuda önerilerimiz var. Mesleki liselilerle irtibat arttırılmalı, takibatı yapılmalı, Meslek Lisesinde okuyan öğrenciler sanayi sitesinde kalifiyeli elemana dönüştürülüp ihtiyacı karşılayacak bir düzeye getirilmeli ve bu süreç yakından takip edilmelidir. Bunun la hedefimiz şu olmalıdır: ‘işsizliği azaltan bir sanayi sitesi istiyoruz.’ bizim işsizlik sorunumuz malumunuzdur teşvikler öyle bir noktaya getirilmeli ki işsizlik azalsın. Bizler icra makamında bulunan yetkililerden bu talepte bulunuyoruz. İcra makamındakiler sadece kendilerine fayda verecek icraatlar değil tüm şehre fayda verecek doğrultuda hareket etmeli.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN