Kurtalan'da Aynı Anda 1000 Kişinin İbadet Edebileceği Caminin Açılışı Yapıldı

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar Beldesinde inşa edilen 'Hacı Şükrü Eviz Cami'nin açılış törenine katıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İş insanı Hacı Ahmet Eviz’in merhum dedesi Hacı Şükrü Eviz adına Kayabağlar beldesinde yaptırılan ve 1000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin açılışına; Vali Hacıbektaşoğlu, 25. Dönem Siirt Ak Parti Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Kurtalan Kaymakamı Çağlar Tekin, İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Kayabağlar Belde Belediye Başkanı Salim Seven, Siirt Ticaret Odası Başkan Vekili Özgür Çalapkulu, kurum müdürleri, kanaat önderleri, siyasi parti ve Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Kayabağlar Belde Belediye Başkanı Salim Seven İş insanı Hacı Ahmet Eviz tarafından selamlama ve teşekkür konuşmaları yapıldı.

Caminin hayırlı olması temennisinde bulunan ve yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:

“İş insanı Hacı Ahmet Eviz’i tebrik ediyorum. Hakikaten köylerine bir vefa örneği göstermişler. Ayrıca Belde Belediye başkanımız Salim Seven’de destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.  Camiler; bizi birleştiren, bir araya getiren, ülkemizin birliği, beraberliği ve mukaddesatın temsilcisi olan mabetlerimizdir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu camimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı ve uğurlu olsun.”

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde ibadete açılan “Hacı Şükrü Eviz Camii’nde ilk Cuma Namazı kılındı.
Cuma namazı çıkışında açılışa katılan vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN