Siirt'te 4 İşletmeye 150-250 Bin TL Hibe Verildi!

Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı KOSGEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü arasında 24 Haziran'da iş birliği protokolü imzalandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’ndeki imza töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank protokolü imza altına aldı. Böylece, Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı başlamış oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Desteği işbirliğiyle usta-çırak ilişkisi çerçevesinde yeni zanaatkarlar yetiştirilmesine destek sağlanacak, geri ödemesiz 250 bin lira üst limitli destekle kuruluş, işletme ve eleman yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destek verilecek.

Sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş meslek kolları listesinde yer alan işletmelerin bu hibeden yararlanabileceğini belirtilmiş, Siirt İlimizin zanaatkarlarından demircilik, kalaycılık, bakırcılık, semercilik, dokumacılık ve buna benzer meslekleri ihya etmek adına bakanlığımızın teşvikiyle devletin desteklediği hibe programından 8 zanaatkarımız hibe almaya hak kazanmıştır.

KOSGEB – Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde oluşturulan komisyon değerlendirmesinden sonra evraklarını tamamlayan 3 (Üç) Siirt battaniyesi ustası ve 1 (Bir) Deri ustası destek almaya halk kazanmıştır. 4 zanaatkarımız, Bakanlığımızca her bir zanaatkarımız 150-250 Bin TL arası hibe desteğinden yararlanacaktır.

30.12.2022 tarihine kadar süresi uzatılan desteğe hak kazanmış kişilerin süre dolmadan gerekli evraklarını tamamlayıp ilgili kuruma teslim etmeleri gerekmektedir.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN