Siirt'te 19 Sivil Toplum Kuruluşu Bir Araya Gelerek 5500 Aileye Destek Oldu

Siirt'te 19 Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelerek kurduğu Sosyal Marketi hayata geçirdi. Bu kapsamda 5500 aileye yardım ulaştırıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt İHH'dan yapılan açıklamada, "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle ilimize göç etmek zorunda kalan ailelerimize destek olmak üzere 20 Şubat 2023 tarihinde, 19 sivil toplum kuruluş bir araya gelerek depremzede kardeşlerimize destek olmak amacıyla Sosyal marketi faaliyete geçirdik.

Oluşturulan bu platform sayesinde depremzede kardeşlerimizin temel ihtiyaçları tek elden ve güçlü bir şekilde karşılanmaya çalışıldı." Denildi.

Bu kapsamda bin 330 depremzede ailemizin kayıt altına alındığı belirtilen açıklamada, "Bu ailelerimiz gönüllü STK' ların oluşturdukları komisyonlar tarafından ziyaret edilip, ihtiyaçları belirlendi.

Bu ihtiyaçların giderilmesi için büyük bir çaba sarf edildi.

Buna yönelik platformdaki sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Güres Caddesinde kermes faaliyeti yapıldı.
Elde edilen gelir depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçları için harcandı.

Şimdiye kadar toplanan bağışlar sayesinde destek talep eden 5500 depremzede kardeşimiz faydalandı.

2000 adet gıda paketi, 5100 kişiye giyim yardımı yapıldı.
1683 hijyen paketi(sabun şampuan deterjan Pet kağıt havlu peçete vb.), 200 ailemize kırmızı ve beyaz et, 2000 adet çocuk bezi, 500 adet halı, 450 adet battaniye, 200 adet yastık nevresim ve benzeri tekstil ürünleri dağıtımı yapıldı.
Geçtiğimiz ramazan ayında 500 ailemize ortalama 1000 TL üzerinden zekat desteği sağlandı.

350 çocuğumuzun bayramlık giyim ihtiyacı karşılandı. 20 ailemize beyaz eşya desteği verildi.

Depremzede ailelerimize yönelik hizmet veren sosyal market 4 Haziran 2023 tarihinde faaliyetine son verilmiş olsa da sosyal market platformu olarak depremzede kardeşlerimize yönelik desteğimiz devam etmektedir. Oluşturulan bu platform “Siirt Yardım Platformu “olarak hizmet etmeye devam edecektir.

Bu kurban bayramında da depremzede kardeşlerimize kurban eti ulaştırmak için hizmet sunmaya devam edeceğiz. Değerli halkımız kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere bize teslim edebilirler

Yapılan bu hizmetler değerli Siirt halkının bize göstermiş olduğunuz teveccüh sayesinde gerçekleşmiştir.

Destek olan tüm bağışçılarımıza sosyal marketin mekanını bize tahsis eden İş insanı Erkan İZGİ  kardeşimize, tüm imkanlarını seferber eden ilimizdeki bu platformda yer alan değerli STK gönüllerimize teşekkürler. Allah hepsinden razı olsun. Yapılan bu hizmeti cennet vesilesi kılsın." ifadelerine yer verildi.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN