• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt rüzgârı Almanya'da esti: Siirtli sporculardan HYROX'ta Avrupa ikinciliği

Siirt rüzgârı Almanya'da esti: Siirtli sporculardan HYROX'ta Avrupa ikinciliği

Siirtli sporcular Muhammed Abdulkadir Atâker ve Leyla Kurtum, Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen HYROX Şampiyonası'nda Double Mix kategorisinde gösterdikleri üstün performansla Avrupa ikincisi oldu. 33 bin sporcunun yer aldığı dev organizasyonda elde edilen başarı, Siirt ve Türkiye adına büyük gurur kaynağı oldu.

Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen ve yaklaşık 33 bin sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen HYROX Şampiyonası’nda Siirtli sporcular önemli bir başarıya imza attı.

Dünyanın en prestijli fonksiyonel fitness yarışlarından biri olarak kabul edilen organizasyonda, Double Mix kategorisinde yarışan Siirtli Muhammed Abdulkadir Atâker ve Leyla Kurtum, genel klasman ve yaş grubu sıralamasında ikinci oldu.

16 istasyonluk zorlu parkur

HYROX yarışması; 1 kilometrelik 8 koşu etabı ile 8 farklı fitness istasyonundan oluşan toplam 16 istasyonluk zorlu bir parkurdan oluşuyor. Sporcular, dayanıklılık, güç ve hız gerektiren etaplarda kıyasıya mücadele etti.

“Başarımızı Siirt’e ve Türkiye’ye armağan ediyoruz”

Yarışmanın ardından açıklama yapan sporcular, elde ettikleri derecenin gurur verici olduğunu belirterek, “Bu başarımızı Türkiye’ye ve Siirt’imize armağan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

33 bin sporcunun arasında derece

Berlin’de düzenlenen şampiyonada 33 bin sporcu arasında yarışan Siirtli ikili, elde ettikleri ikincilikle büyük takdir topladı. Başarı, hem Türkiye’de hem de Siirt’te sevinçle karşılandı.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme