Siirt'li STK'ler Halepçe Katliamı'nı Andı

Siirt'te faaliyet gösteren çok sayıdaki Sivil Toplum Kuruluşu (STK), Halepçe Katliamı'nın 34. yılı dolayısıyla anma etkinliği düzenledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Siirt'te faaliyet gösteren çok sayıdaki Sivil Toplum Kuruluşu (STK), Halepçe Katliamı'nın 34. yılı dolayısıyla anma etkinliği düzenledi.
Saygı duruşuyla başlayan anma etkiliği, Halepçe Katliamının belgelerinin içerdiği sinevizyon gösterimiyle devam etti. 

Siirt Barosu Hizmet Binası Tahir Elçi Konferans salonunda düzenlenen anma etkiliğinde İnsan Hakları Derneği Siirt Şube Başkanı Av. Cihan TOPRAK basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, katliamın hedefi Irak'ın Kürtlerden arındırmak olduğunu belirten Toprak, Saddam rejiminin 1983'ten 1991'e kadar geçen sürede yüz binlerce Kürt'ün katledildiğini belirtti.

Yapılan saldırının modern dünya tarihinde Hiroşima ve Nagazaki'den sonra 20'inci yüzyılın en büyük kimyasal saldırısı olarak kaydediliğini ifade eden Toprak, Ortadoğu'da en çok Kürt'ün yaşadığı Türkiye'nin de Enfal Operasyonu kapsamında işlenen suçları soykırım olarak tanımasını anlamlı ve önemli olacağını söyledi.

Toprak, "Geçmişte yaşanan acıların bir daha yaşanmaması için Kimyasal Silahların geliştirilmesinin, Üretiminin Stoklanmasının ve Kullanımının Yasaklanması ve Bunların İmhası ile İlgili Sözleşmeye taraf olan ülkelerin bu sözleşme kapsamındaki yükümlüklerini yerine getirmeye davet ediyoruz." dedi.

Anmaya, Siirt Baro Başkanı Av. Kenan Bilge, Eski TTB Siirt İl Başkanı ve Eski Siirt Belediye Başakanı Av. Ekrem Bilek, Siirt Eğitim Sen Şube Başkanı Selahattin Talu ve KESK Siirt Şubeler Platformu üyeleri katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN