• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'in Tarım ve Hayvancılık Potansiyeli Ulusal Toplantıda Ele Alındı

Siirt'in Tarım ve Hayvancılık Potansiyeli Ulusal Toplantıda Ele Alındı

Ortak Tarım Politikası Ağı 2. Ulusal İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı'nda Siirt'in tarım ve hayvancılık kapasitesi, yerel üretim değerleri ve sektörel ihtiyaçları ele alındı.

Haberin Özeti

  • Siirt'in tarım ve hayvancılık potansiyeli, Ortak Tarım Politikası Ağı 2. Ulusal İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı'nda ele alındı.
  • İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi, Siirt'in yerel üretim değerleri, coğrafi işaretli ürünleri ve sektörel ihtiyaçlarını sundu.
  • Toplantıda üretici sorunları, kırsal kalkınma ve yerel ürünlerin katma değerini artırmaya yönelik stratejiler değerlendirildi.

Ortak Tarım Politikası Ağı 2. Ulusal İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Siirt’in tarım ve hayvancılık alanındaki mevcut kapasitesi ile kırsal kalkınmaya yönelik ihtiyaç ve beklentiler değerlendirildi.

Toplantıya Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Sait Ertaş, Siirt İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali İlbaş ve Cahter Organik’in sahibi Recep Ertaş Recep Ertaş katıldı.

Toplantıda Siirt’in tarım ve hayvancılık potansiyeline ilişkin sunum yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi, kentin yerel üretim değerleri, coğrafi işaretli ürünleri, sektörel ihtiyaçları ve geleceğe yönelik üretim potansiyeli hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Siirt’in üretim potansiyeli değerlendirildi

Toplantıda bölgelerin kendine özgü tarımsal ve ekonomik dinamikleri doğrultusunda çeşitli başlıklar masaya yatırıldı.

Tarım ve hayvancılık sektöründe üreticilerin karşılaştığı sorunların yanı sıra mevcut üretim potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi, üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri ve bölgesel kalkınmayı destekleyecek stratejiler ele alındı.

Görüşmelerde ayrıca sürdürülebilir ve uygulanabilir tarım politikalarının geliştirilmesi, kırsal kalkınmanın güçlendirilmesi ve üreticilerin desteklenmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

Yerel ürünlerin katma değeri artırılacak

Toplantıda, bölgelerin kendine özgü ürün ve üretim değerlerinin ekonomik katma değere dönüştürülmesinin önemine dikkat çekildi.

Yapılan değerlendirmelerle kırsal kalkınma politikalarının sahadaki ihtiyaçlar doğrultusunda güçlendirilmesi, üreticilerin desteklenmesi ve yerel üretim kapasitesinin daha etkin kullanılması hedefleniyor.

Ortak Tarım Politikası Ağı kapsamında gerçekleştirilen toplantının, farklı bölgelerin tarımsal potansiyellerinin değerlendirilmesi ve üreticilerin ihtiyaçlarının politika oluşturma süreçlerine yansıtılması açısından önem taşıdığı belirtildi.

Siirt'in Tarım ve Hayvancılık Potansiyeli Ulusal Toplantıda Ele AlındıSiirt'in Tarım ve Hayvancılık Potansiyeli Ulusal Toplantıda Ele AlındıSiirt'in Tarım ve Hayvancılık Potansiyeli Ulusal Toplantıda Ele Alındı

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme