Siirt'in Tahıl Ambarı Garzan Ovası'nda buğday hasadı başladı

Siirt'in Çukurova'sı olarak adlandırılan ve Kurtalan ilçesinde bulunan Garzan Ovası'nda başlayan buğday hasadı, rekoltesiyle çiftçinin yüzünü güldürüyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bismillah diyerek ve bereketli olması için dua edilerek Siirt Tarım İl Müdürlüğünün organizasyonunda başlayan 2023 yılı buğday hasadı, yüksek rekoltesiyle çiftçileri sevindirmekle beraber halk için de bir umut oluşturuyor.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, yaptığı açıklamada, hasat döneminin çiftçiler için bereketli olması dileğinde bulundu.

Ovada 250 bin dönümlük buğday ekili alanda biçerdöverlerle hasadın gerçekleşeceğini kaydeden Demirhan, "Bu yıl yağışların istenilen düzeyde yağmasıyla tarım alanlarında verim artışı yaşandığını görmekteyiz. Ayrıca Bakanlığımızın açıkladığı hububat alım fiyatları da çiftçilerimizi memnun edecek seviyelerde." dedi.

"Bölgemizde son yılların en verimli yıllarını yaşıyoruz"

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Saipbeyli köyünde 2023 yılı buğday hasadına başlandığını ifade eden Demirhan, "Gerek ilçemizde gerek bölgemizde son yılların en verimli yıllarını yaşıyoruz. Geçen hafta itibarı ile mercimek hasadını bitirdik. Bu hafta buğday hasadına başladık. İlimizde 310 bin dekarlık alanda buğday üretimi gerçekleştirilmekte ve 160 bin tonun üzerinde verim bekliyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız özellikle hububat ve baklagil ürünlerini stratejik ürün olarak kabul etmektedir. Gerek dekar başına alınan verim gerek alan bazlı verimin arttırılması için çiftçiler desteklenmektedir." ifadelerini kullandı.

"Çiftçiler bakanlığın vermiş olduğu rakamı olumlu karşıladı"

Toprak Mahsulleri Ofisinin 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarını bakanlık tarafından belirlendiğini belirten Demirhan, "Çiftçiler bakanlığın vermiş olduğu rakamı olumlu karşıladı. Toprak Mahsulleri Ofisinin alım fiyatları bakanlığın vermiş olduğu desteklerle birlikte buğday için ton başına 9 bin 250 lira, arpa için 7 bin 500 lira rakamını bulmaktadır. Çiftçiler de bu rakamı olumlu karşıladı." açıklamasında bulundu."

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN