Siirt'in Durumu Kötü! Yeni Araştırma Sonucu Gerçekleri Ortaya Koydu

Bölgenin en büyük ve önemli şehirlerinden olan Siirt, yıllardır çözülmeyen sorunlarıyla gündeme gelmeyi sürdürüyor. Yapılan her araştırmada ve verilerde sonlarda yer alan ve istediği ivmeyi bir türlü yakalayamayan Siirt, Eşitsizlik Bülteni'nin hazırladığı 'Gelir ve Servet' araştırmasında içler acısı halini tekrar gözler önüne serdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt geliri düşük, yoksulluğu fazla!

Siirt kronikleşmiş sorunlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Doğal güzelliklerine, tarihi yapılarına gölge düşüren problemleri bir türlü çözüme kavuşmayan Siirt, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmalarının (SEGE) verilerine göre, Türkiye’de 973 ilçenin gelişmişlik sıralamasında Siirt'in 5 ilçesi en son sıralarda yer aldı.

Birçok araştırmada son sıralarda yer alan bağımsız bir grup araştırmacı ve sivil toplum gönüllüsü tarafından hazırlanan ve TÜİK temelli bir çalışma olan Eşitsizlik Bülteni’nin ‘Gelir ve Servet’ araştırmasında da yine manzara değişmedi. 16 ilin yer aldığı eşitsizlik bülteninde Siirt de bu iller arasında yer aldı. Eşitsizlik Bülteni’nin ‘Gelir ve Servet’ araştırmasında temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını beyan eden hanelerin oranında Siirt, yüzde 57 ile 22 il içerisinde 21'inci sırada yer aldı.

Siirt'in Durumu Kötü! Yeni Araştırma Sonucu Gerçekleri Ortaya Koydu

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN