Siirt'in 2022 yılı trafik kazalarıyla ilgili istatistikler açıklandı

Siirt Valiliği 2022 yılında ilimizde meydana gelen kazalarla ilgili istatistikleri açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, etkin denetim faaliyetleri sonucunda meydana gelen kazalar 872'den 807'ye düşerek %7 oranında azaldığı belirtildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Kaza başına düşen yaralı sayısını %8 oranında azaldığı belirtilen açıklamada araç kullanımında uyulması gerek kuralların önenemine dikkat çekildi. Açıklamada kural ihlallerinin kaza oluşumunda ve düzenein sağlanmasında kilit öneme sahip olduğunun altı çizilirken kurallara uymamanın cezai yaptırımlarla sonuçlanağı ifade edildi.

Siirt Valiliğinin yapmış olduğu yazılı açıklamanın tamamı;

2022 yılında ilimizde meydana gelen kazalar yapılan etkin denetim faaliyetleri sonucunda 872’den 807’ye düşerek %7 oranında azalmıştır. Bunun yanında yaralanmalı kaza başına düşen yaralı sayısı 1,53’ten 1,40’a düşerek %8 oranında azalmış ve daha az sayıda vatandaşımız kaza sonucu zarar görmüştür. Bazı kural ihlalleri trafik kazaların oluşumunda ve düzeninin sağlanmasında kilit öneme sahiptir ve bu kurallara uymamanın cezai yaptırımı bulunmaktadır.
 Bunlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir;
•    Kırmızı ışık kuralarına uymamak 951 TL
•    Sürücü ve yolcu olarak emniyet kemeri kullanmamak 436 TL
•    Hız kuralları kademli olarak 951 TL ile 4.064 TL arası.
•    Trafik işaret ve levhalarına uymamak 436 TL
•    Kask kullanmamak 436 TL
•    Karayolu üzerine trafiği güçleştirecek şekilde bir şey bırakmak (tabure, reklam panosu, duba, saksı vb.) 1.979 TL
Trafik güvenliğinin sağlanması, can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla etkin ve sürekli denetim ve eğitim faaliyetleri kararlılıkla devam edecektir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN