Siirt Barosunda seçim tarihi yaklaştıkça adaylar belli oluyor! Bilge başkanlığa aday olduğunu duyurdu!

Siirt Baro Seçimleri yaklaştıkça adaylarda netleşmeye devam ediyor. Mevcut Siirt Baro Başkanı Kenan Bilge, 16 Ekim 2022 tarihinde yapılacak 12. Olağan Genel Kurulunda Siirt Barosu Başkanlığına aday olduğu açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Şuan Siirt Baro başkanı olan Av. Kenan Bilge, sosyal medya hesabı üzerinden, 16 Ekim 2022 tarihinde yapılacak 12. Olağan Genel Kurulunda Siirt Barosu Başkanlığına aday olduğu açıkladı.

Av. Kenan Bilge, 15.12.2021 tarihinden bu yana Siirt Barosu Başkanlığını yüretmekteydi.

Bilge sosyal medya hesabı üzerinden yeni yapılacak olan Siirt Barosu Başkanlığıa aday olduğunu belirten bir metin yayımladı.

"Kısa görev süremiz içinde; yönetim kurulumuz ve gönüllük esasına dayalı olarak büyük fedakarlıklarla çalışma yapan komisyon ve merkezlerdeki meslektaşlarımız ile birlikte Siirt Barosunun kurumsal bir yapıya sahip olmasına yönelik yoğun bir gayretle birçok çalışmalar yürüttük." ifadelerini kullanan Bilge, "Bu çalışmalarımız kapsamında Baromuzun hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin eksiklikler olarak uzun zamandır bilinen; Adli Yardım Görevlendirmeleri, CMK Zorunlu Müdafilik Hizmetleri ve Staj Eğitim Merkezi ile ilgili önemli iç yönergeler düzenlenerek yürürlüğe konuldu." dedi.

Bilge açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Çalışma süremiz içerisinde meslektaşlarımızın mesleki sorunlarına pratik ve kalıcı çözümler bulmaya çalıştık. CMK yol ücret tarifesinin güncellenmesi, düzenli Cezaevi araç ve servis hizmeti, tüm üyelerimizin kişisel kullanımına sunulan içtihat programı gibi meslektaşlarımızın ihtiyaç duyduğu birçok konuda aktif bir şekilde çözümler üretmeye çalıştık.

Meslektaşlarımızın yoğun ve stresli iş hayatlarının farkındalığıyla birçok sosyal ve kültürel etkinlikler düzenledik. Doğa gezileri, konserler, sportif faaliyetler ve tiyatro gösterimleri ile kısa süre içerisinde bu alanda faaliyetlerde bulunduk.

İlimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri ile Baromuz arasında bağ kurarak toplumsal barış ve uzlaşma şiarıyla ilimiz özelindeki sivil toplum faaliyetlerine katkı sunmaya çalıştık.

Yasanın bizlere ve Baromuza yüklediği insan haklarını koruma ve savunma görevimiz kapsamında; yerelde ve ulusal boyutta insan hakları ihlali yaşandığını tespit ettiğimiz tüm toplumsal olay ve davalara müdahil olduk. Bu kapsamdaki davalara katılım sağlayarak yargısal süreci de büyük bir titizlikle takip ettik ve takip etmeye devam etmekteyiz.

Kısa bir süre içerisinde son derece iyi bir aşamaya getirdiğimiz Baromuzun kurumsal yapısının kalıcı hale gelmesi, meslektaşlarımızın mesleki sorunlarının çözümü için yürüttüğümüz faaliyetlerimizin devam etmesi ve Baromuza kazandırdığımız "Hak ihlallerine duyarlı toplumsal Baro" çizgisinin devamı için Siirt Barosunun 16 Ekim 2022 tarihinde yapılacak 12. Olağan Genel Kurulunda Siirt Barosu Başkanlığına aday olduğumu saygılarımla siz değerli meslektaşlarımın takdirine sunarım."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN