Siirt Atabay Sanayi Sitesi Esnafı: Yetkililer Sesimizi Duysun

Siirt'in ikinci küçük sanayi sitesi olan Atabay Küçük Sanayi sitesi esnafının yol sorunu çözüm bekliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt’in ilk özel sanayi sitesi olan ve 82 işyeri bulunan Sanayi sitesi esnafları yolların çukur içinde olması ve verilen hizmetlerin yetersiz olmasından şikayetçi.

Artı Siirt Haber Ajansına konuşan Atabay Sanayi Sitesi Esnafı, yetkililerden bozuk ve çukurlu yollara çözüm istedi.

Sanayi sitesinde 2 yıldır esnaflık yaptığını belirten Serdar Özyeşil, "burada ki sorun yazın toz, kışın çamur, yolların çukurlu olmasından dolayı buradaki esnaf çalışamaz hale geliyor." dedi.

Haber

Yetkililer tarafından verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten Özyeşil konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Fakat bundna daha büyük bir sorun var. O sorun da 1 Ekim 2020 tarihin sayın valimiz ve kurum müdürlerimiz buraya gelip esnafımızı ziyaret etti. Sorunlarını dinlerdir ve bir iki ay içerisinde bu yolların, elektriğini, kaldırım yapımının sözünü verdiler ama bunun üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen burada hiç kimse sözünü tutmadı. Şimdi biz burada esnafız. Gençlerimiz, çıraklarımız bizlere şunu soruyorlar biz bir valiye bir devlet yetkilisine güvenemeyeceksek kime güveneceğiz işte burada en büyük sorunumuz güven, asfaltta değil en büyük sorunumuz güven biz artık kimseye güvenmiyoruz bize verilen sözler hiç yerine getirilmiyor. Bu yüzden ne Siirt Valiliğine ne Siirt Belediyesine nede başka bi kuruma güvenmiyoruz.

"Sayın Valimize Sesleniyorum"

Haber

Atabay Sanayi Sitesi Esnafı Olarak çok mağdur olduklarını belirten Baki Elçiçek'te konuşmasında, Siirt Valimize seslenmek isiyorum, bir an evvel bu yolun yapılması lazım, gerçekten toz toprak içerisinde çalışıyoruz.. Ne yazın nede kışın nesef alamıyoruz. Ben boya işi ile uğraşıyorum aracı boyadığım zaman yoldan geöen bir araç yüzünden  aracı ikinci kez boyatmak zorunda kalıyoruz. bu mağduriyetimizin giderilmesi için buradan valimizden yardım bekliyoruz" ifadcelerini kullandı.

"Binlerce Liralık Ekipmanımız Toz Toprak İçinde"

Haber

Diyarbakır'dan İş Kurmak için Siirt'te geldiğini belirten Sanayi Sitesi Esnafı Velat Asni,"Binlerce liralık makina ekipmanlarımız hergün toz toprak içinde kalıyor." dedi.

Asni konuşmasının devamında ise," Lastiklerle yolu kapatmak zorunda kaldık, araçların hızlı geçişini engellemek. Araçlar hızlı geçince anında toz kalkıyor ve sanayimizin hepsi toz duman içinde kalıyor. Kışın ise en ufak bir yağmurda çamur için de kalıyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz. Buraya iş kurarken 500 Bin Türk Lirası değerinde ekipman aldım ama ne yazık ki toz toprak içinde kalıyor bu makinalarım, dükkanımı gün içerisinde en az 3 defa temizlemek zorunda kalıyorum.  Öte yandan öüşterilerimiz ise sanayi sitemize girmek istemiyorlar tozdan dolayı yetkililerden ricamız bu yol sorununu bir an önce çözmeleri." şeklinde konuştu.

"Bizler Vergimizi Veriyoruz Ama Hizmet Alamıyoruz"

Sitenin ilk esnaflarından olduğunu belirten İsmail Yelboğa, "Buraya daha önce il valilerimiz, milletvekillerimizin gelmesine rağmen herhangi bir çalışma başlatılmadı." ifadelerini kullandı.

" Ben buradan sadece yetkililere sesimi duyurmak istiyorum" diyen Yelboğa, "bizler vergimizi veriyoruz, reklam vergimizi aklınıza ne geliyorsa herşeyi yapıyoruz ama onlar bize bir yol yapmıyor. Biz burada araç boyama işi yapıyoruz aracı toz ve topraktan dolayı aracı iki defa boyatmak zorunda kalıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz lütfen bu yolumuzu artık yapın." dedi.

 

Haber

 

 

Haber

Haber

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN