Sağlık Ocağında aile hekimi izne ayrılınca hastalar mağdur oldu

Siirt'in Tillo ilçesinde izne ayrılan Aile Hekim'inin yerine başka bir doktorun görevlendirilmemesine tepki gösteren vatandaşlar, bu durumun kabul edilemez olduğunu söylediler.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Konuyla ilgili Artı Siirt"e yaşadığı mağduriyeti anlatan Adnan İnan, bu sabah Saat 10 sıralarında yüksek ateşten havale geçiren küçük oğlunu ilçe sağlık ocağına götürdüğünü ama ne görevli bir doktor nede bir sağlık çalışanına rastlayamadığını söyledi. 
Doktor izne ayrılmışsa yerine nöbetçi doktor olmaz mı?
40 derece ateş ile yanan oğlunu sağlık ocağına götürdüğünde ne bir doktor ne de bir sağlık çalışanını içerde bulamadığını iddia eden İnan, “İçeride hiç kimsenin olmadığını görünce adeta çıldırdım, benim çocuğumun ateşi yaklaşık 40 dereceye ulaşmıştı. Ben onu acilen Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürmek zorunda kaldım. Bu durumu yetkililere haber verdim. Her bir köy, mezra da onlarca doktor var diyorlar. Bir ilçenin bir doktor hakkı yok mu, doktor izne ayrılmışsa yerine nöbetçi doktor olmaz mı? Yeter artık vatandaşlar bıktı. Burada hizmet bekliyoruz. Biri kalp krizi geçirse ölecek” şeklinde tepkisini dile getirdi.
Bir mahallenin sağlık ocağında doktor var ama bir ilçenin sağlık ocağında doktor yok
Bir ilçenin sağlık ocağında doktor olmamasının rahatsızlık verici olduğunu ifade ede Subat Velioğlu, “Sağlık ocağına geldiğimizde ne bir doktor var ne de bir sağlık çalışanı vardı. Odalara baktık bomboş, hiç kimse yoktu. Sadece bir kişi vardı. Doktoru sorduk ‘doktor izindedir’ dediler. Bir ilçesinin sağlık ocağında doktor olmaması çok ayıp bir şeydir. Bir mahallenin sağlık ocağında doktor var ama bir ilçenin sağlık ocağında doktor yok. Acilen bir doktor görevlendirilirse iyi olur.” şeklinde konuştu.
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doktor Ömer Öz, Tillo Sağlık Ocağında görevli doktorun annesinin sağlık sorunu nedeniyle izne ayrıldığı ve pazartesi izne ayrılan doktorun yerine başka bir doktor görevlendirileceğini açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 4

  • tillolu | 09 Eylül 2022 10:37

    çıkan haberlerin acısını doktor bey tillo halkından çıkarıyor adeta

  • mehmet kahraman | 25 Ağustos 2022 01:45

    işin kolayı var; "Tillo sağlık Ocağ"ı tabelasının yerine "Tillo Eğitim ve Araştırma Hastanesi" tabelasını asacaksın. En fazla tabelayı yazan ressama bin tl. masraf olur. Siirt merkezdeki yıllardır bildiğimiz Devlet Hastanesine de öyle değiştirdiler tabelasını oldu mu sana "Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi" sorun bitti. Artık o hastanede ne araştırıyorlarsa Allah bilir. Hastaneye gidiyorsun, sümüğünü sürekli çeken kapıcısı, güvenlikçisi, hemşiresi, laboratuvar çalışanı, doktorlar aynı, araştırma başhekim kadrosunu alan doktor hemen kadrosuyla Yalova iline tayin yaptı. Tabela değişince memleketteki herkesin boyu 15 cm. uzadı. Herkes mutlu oldu. O tabelaya kaç para ödendi bir tek onu merak ediyorum..!

  • tillolu | 21 Ağustos 2022 10:52

    doktor izinde olmasa da mağdur tillolular hastalarla alakalı olmayan bir doktor mealesef bu yüzden aile hekimliğini siirte taşıyanlar var

  • muhsin | 20 Ağustos 2022 15:35

    Tillo belediye başkanı, yanına diğer belediye başkanlarını ile milletvekilini de yanına alarak sırf bu sorunu çözmek için ANKARA'ya gitti. Temasları sürüyor. Çözecek inşallah bu sorunu, hatta ilçeye tam teşekküllü bir hastane yapacak..!

BUNLARA DA BAKIN