Otomobil fiyatlarına zam geliyor!

Finansal danışmanlık firması AlixPartners'ın raporuna göre artan maliyetler hem elektrikli araçların hem de geleneksel içten yanmalı motorlu araçların fiyatlarının artmasına sebep olacak. AlixPartners'ın tahminine göre maliyetlerdeki artış elektrikli araç piyasasında durgunluğa neden olacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

AlixPartners’ın yayımladığı rapora göre, pandemi süresince, elektrikli araçların üretimi için gerekli hammaddelerin maliyeti, pandemi öncesinin iki katından fazlaya yükseldi. Maliyetteki artışlar, General Motors ve Tesla gibi büyük üreticilerden, Lucid ve Rivian gibi start-up lara kadar, otomobil üreticilerinin yeni araçların fiyatlarında artışa gideceğine işaret ediyor.

Mayıs ayında bir elektrikli aracın ortalama maliyeti araç başına sekiz bin 255 dolara yükseldi. 2020 yılının Mart ayında bu sayının üç bin 381 olduğu düşünülürse bu durum yüzde 144 artış demek oluyor.

Burada bahsedilen hammaddeler ise nikel, kobalt, lityum gibi, elektrikli araçların çalışabilmesi için ana parça olan akünün üretimi için gerekli maddelerdir. AlixPartners’ın raporuna göre son iki yılda, elektrikli araçların üretimine özel maliyetler iki bin  dolardan dört bin 500 dolara yükseldi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN