MHP, 'genel af' için harekete geçti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, infaz hesaplamasının gözden geçirilmesi talebiyle bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine bir yıldan az süre kala gözler, iktidar kanadı ve muhalefetin atacağı adımlara çevrildi. Bu kapsamda gündeme gelen konulardan biri de 'genel af.'

Türkiye'de cezaevi doluluk oranlarında son yıllarda büyük bir artış yaşandığı bilinen bir gerçek. Koğuşlarda olması gerekenin çok üstünde mahkumun kaldığı, hijyen ve beslenme konusunda büyük sorunların yaşandığı belirtiliyor.

Bu noktada maske yasağı dahi tüm önlemlerin gündemden düştüğü yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle açık cezaevlerindeki hükümlülere verilen izinlerin 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıldığını, birçok kişinin cezasını dışarıda doldurduğunu/dolduracağını hatırlatalım.

İktidarın seçime giden süreçte af ilan edebileceği bir süredir kulislerde konuşulan bir konuydu. AKP'ye yakınlığıyla bilinen bazı köşe yazarları da affın gerekliliğine vurgu yapıyordu. 

MHP'Lİ YILDIZ, ADALET BAKANI BOZDAĞ İLE GÖRÜŞMEYE GİDİYOR

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşeceğini duyurdu: 

"İnfaz hesaplamasının gözden geçirilmesi gerekliliğini sayın Adalet Bakanımıza bugün anlatacağım."

ÇAKICI'NIN ZİYARETİ

Konu, son olarak suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaretiyle gündeme gelmişti. İddiaları reddeden Çakıcı, muhalefetin affı engellemek için görüşmenin içeriğini farklı yansıttığını savunmuştu. 

CUMHUR'UN MASASINDAKİ FORMÜLDE NELER VAR?

Cumhur İttifakı çatısı altında birlikte hareket eden AKP ve MHP'li kurmayların yakın zamanda yeni infaz düzenlemesi için bir araya geleceği konuşuluyordu.

Birgün'de yayınlanan ve iktidar kulislerine dayandırılan habere göre masada, adli suçlarda infaz süresini yüzde 50’nin de altına düşürme, denetimli serbestlik süresini uzatarak kişilerin kapalı cezaevlerinde geçirecekleri süreyi azaltma, beyan esasına göre cinsel suçlarda cezayı affetme, kasten öldürme başta olmak üzere kasıtlı suçların tamamını düzenlemelerin kapsamı içerisinde dâhil etme bulunuyor.

Uyuşturucu ticareti suçlaması ile yargılanan kişileri doğrudan paket kapsamına almak istemeyen iktidar ortakları, bunun yerine bu kişilerin infazını açık cezaevinde tamamlamasını sağlayacak bir değişiklik üzerinde çalışırken düşünce suçlularını infaz indirimi kapsamına dâhil etmeme görüşü de var.

"GENEL AF OLMALI"

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, iktidara genel af çağrısında bulundu. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kulat, ''Hükümet madem ki sosyal sorunları çözme gayretine girdi; fırsat bu fırsat hem OY KAZANDIRACAK hem de milyonları sevindirecek GENEL AF KONUSUNU da erteleyip ötelemeden çıkarmalı. TBMM nin tatil dönüşü ilk gündemi (Toplumsal İnfiale sebep suçlar hariç) GENEL AF OLMALI'' ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN