HÜDAPAR Siirt İl Başkanı Tekin: Şehrimize Hiç Yakışmayan Bir Kütüphaneye Sahibiz

HÜDAPAR Siirt İl Başkanı Abdulhekim Tekin, Siirt'in sorunlarını yerinde incelemeye ve gündeme getirmeye devam ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Artı Siirt Haber Ajansı muhabirine konuşan Abdulhekim Tekin, “Siirt’imizin en önemli sorunlarından bir tanesi kütüphane sorunudur.” dedi.

Siirt’in en büyük sorunlarından biri olan niteliksiz kütüphane sorununa dikkat çeken Tekin, “Bir medeniyeti inşa eden ortaya çıkaran temellerden bir tanesi kütüphanedir. Maalesef biz bunu kendi şehrimizde görmüyoruz.” İfadelerini kullandı.

HÜDAPAR Siirt İl Başkanı: 'Şehrimize Hiç Yakışmayan Bir Kütüphaneye Sahibiz'

“Malumunuz 2021 TÜİK verilerine göre, kütüphanenin olduğu iller sıralamasında Siirt bir tane halk kütüphanesi ile yer almaktadır. Kütüphane önemli bir sorundur, özellikle bir şehrin en önemli değerleridir.” İfadesini kullanan Tekin, “Bir medeniyeti inşa eden ortaya çıkaran temellerden bir tanesi kütüphanedir. Maalesef biz bunu kendi şehrimizde görmüyoruz. Kendi şehrimize hiç yakışmayan bir kütüphaneye sahibiz.” Dedi.

“Kütüphaneler insanların zihni ve kalbi için hayati bir öneme sahiptir. Bunun için Siirt şehrine ulaşılabilir bir kütüphane inşa edilmelidir.” Sözlerini kullanan Tekin konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

HÜDAPAR Siirt İl Başkanı: 'Şehrimize Hiç Yakışmayan Bir Kütüphaneye Sahibiz'

“Bir tane kütüphanemiz var merkezde oda bir apartmanın alt dairesinde kuytu köşede adeta geleni bir daha gelmeyin imasında diyecek bir kütüphaneye sahibiz. Bu şehrimize yakışmıyor. Belki hiçbir dönemde olmayan meteliksizliği kadrolaştığı bir devirden geçiyoruz. Hatta birçok devletin yıkılma döneminde görülen bir olaydır aynı zamanda. Bu bizim geleceğimiz için hem nesil olarak hem toplumsal olarak büyük bir tehlike arz etmektedir. Kütüphaneler insanların zihni ve kalbi için hayati bir öneme sahiptir. Bunun için Siirt şehrine ulaşılabilir bir kütüphane inşa edilmelidir.”

“Ders Çalışma Salonları Öğrenci İçin Büyük Yük”

Ücretli ders çalışma salonlarının dikkat çeken Tekin, Öğrenciler gelip ders çalışma yeri bulamadığı için bu kez ücretli olan çalışma salonlarına gitmek masa kiralamak zorunda kalıyor. Bugün her bir masa en az 200 liradır. Bir öğrenci açısından da ağır bir yük. Bundan dolayı kütüphaneler bu görevi görmelidir. Öğrencilere bu hizmeti sunmak zorundadır.” açıklamasında bulundu.

HÜDAPAR Siirt İl Başkanı: 'Şehrimize Hiç Yakışmayan Bir Kütüphaneye Sahibiz'

Kütüphaneye ders çalışmak için gelen Emirkan Baştuğ’da, “Şuan Siirt’te kütüphane yetersizliği nedeniyle insanlar ücretli olan ders çalışma salonlara yüklü miktarda para verip verip ders çalışmak zorunda kalıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Öğrenciler için ders çalışma salonlarının ağır bir yük olduğunu belirten Baştuğ, “Anadolu Üniversitesi Engelli Bakımı Rehabilitasyon bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim. Şuan Siirt’te kütüphane yetersizliği nedeniyle insanlar ücretli olan ders çalışma salonlara yüklü miktarda para verip verip ders çalışmak zorunda kalıyorlar.”dedi.

“Siirt’te yakışır bir kütüphanenin açılması lazım.” Diyen Baştuğ Artı Siirt Muhabirine şu açıklamalarda bulundu:

“Şuan günümüzdeki kütüphaneler içeriği bakımından geliştirilirse hiçbir şekilde özel çalışma salonlarına gerek kalmayacaktır. Ama ihtiyacı sağlayacak halk kütüphanesi olmadığı için insanlar bu özel ders çalışma salonlarına yüklü miktarda para veriyor. Bunun içinde durumu olmayan insanlar var devletin bu konuda bu insanlara yardımcı olması lazım. Siirt’te yakışır bir kütüphanenin açılması lazım. Bu ülkeyi sonuçta biz gençler yöneteceğiz, bunun içinde devletin biz gençlere kütüphane konusunda yardımcı olması lazım. Ayriyeten şuan ki kütüphanenin saatlerinden de memnun değiliz bunun saatlerinin uzatılmasını istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN