Mesai Saati Düşüyor Mu? Bakan Vedat Bilgin'den Çalışma Saatlerini Düşürme Mesajı

1 Mayıs'ın ortaya çıkışındaki önemli etkilerden birinin uzun mesai saatleri olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, '8 saat mesai artık eski alışkanlığımızın bir parçası olarak duruyor' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Uzaktan Çalışmada İş Sağlığı ve Güvenliği Çerçevesi: Sağlıklı ve Üretken Uzaktan Çalışma" konulu panele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de katıldı.

Burada önemli bir konuya değinen Bakan Bilgin, çalışma hayatına dair yeniliklerin sağlanması gerektiğini aktardı.

Çalışma hayatı mevzuatının, toplumun değişim hızına oranla ilerlemesi ve bu konuda yeniliklerin uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

8-5 mesaisinin geride kaldığını söyleyen Bakan Bilgin, "Saatler kolumuza 8-5 mesaisi düzenlemek için gelmiştir. Daha önceleri daha da kötüydü. 10 saat" diyerek cümlelerine başladı.

Uzun mesai saatleri 1 Mayıs olayında etkili oldu

Bilgin, 1 Mayıs'ın ortaya çıkışının altında da uzun mesai saatlerinin bulunduğunu söyledi. Bakan Vedat Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"8 saati biz normal olarak algılamaya başladık. Oysa yeni teknolojiler, insanın emeğini ikame eden yeni bilgiler üretim sürecine girdikten sonra 8 saat mesai artık eski alışkanlığımızın bir parçası olarak duruyor diye düşünmemiz, eleştirmemiz lazım.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN