HDP'nin yeni MYK'si belirlendi: Eski Siirt Belediye Başkanı MYK listesinde

HDP'nin yeni MYK üyeleri belirlendi. 29 kişinin yer aldığı MYK'nin yüzde 50'si değişti. Geçen dönem listede yer alan Siirt Milletvekili ve HDP Grup Başkanveli Meral Danış Beştaş listede yer almadı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 5’inci Olağan Büyük Kongresi ardından ilk Parti Meclisi (PM) toplantısını Ankara Balgat’ta bulunan ek binasında gerçekleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar başkanlığında yapılan toplantıya 100 kişilik asil, 50 kişilik yedek ve 30 kişilik fahri Parti Meclisi (PM) ile 9 kişilik Merkezi Disiplin Kurulu ve 7 kişilik Uzlaşma Kurulu üyeleri katıldı.

Sancar’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından basına kapalı devam eden toplantıda, siyasal süreç değerlendirildi. Yeni seçilen parti yönetimi için HDP’nin bir önceki dönem yaptığı çalışmalara dair de bilgilendirme yapıldı. Önümüzdeki 2 ay planlamasının da çıkarıldığı toplantıda son olarak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belirlendi.

Eski Siirt Belediye Başkanı yeni MYK listesinde

Yeni belirlenen Merkez yürütme Kurulu üyeleri arasında yerine kayyum atanan Eski Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan yer aldı. Eski MYK'da yer alan Siirt Milletvekili ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise yeni MYK listesinde yer almadı.

29 kişilik liste

Yeni dönem MYK üyeleri şöyle: “Cihan Aydın, Dersim Dağ, Naci Sönmez, Ömer Öcalan, Doğan Erbaş, Özlem Gündüz, Ebru Günay, Pero Dundar, Elif Bulut, Rıdvan Turan, Emirali Türkmen, Samet Mengüç, Feleknas Uca, Serhat Eren, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Sultan Özcan, Hatice Akdağ, Şaziye Köse, Hişyar Özsoy, Tayip Temel, İdil Uğurlu, Tülay Hatimoğulları, Mahfuz Güleryüz, Tuncer Bakırhan, Mehmet Rüştü Tiryaki, Turgut Öker, Murat Çepni, Turkut Çatar ve Musa Piroğlu.”

MYK’de görevlendirmeler ise yarın yapılacak toplantının ardından belirlenecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN