Meral Danış Beştaş: Siirt'te meşe, bıttım, fıstık ağaçları kesilip mangal kömürü olarak satılıyor

Meral Danış Beştaş Siirt'te 'Meşe, bıddım, fıstık ağaçları kesilip mangal kömürü olarak satılıyor' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Siirt'te meşe, bıddım, fıstık ağaçları kesilip mangal kömürü olarak satılıyor.” dedi. Beştaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Siirt'te meşe, bıddım, fıstık ağaçları kesilip mangal kömürü olarak satılıyor. Jandarma görüyor, müdahale etmiyor; Tarım Orman İl Müdürlüğü "güvenlik" gerekçesi diyor. Ormanlar, ağaçlar böylesi bir keyfiyetle yok edilirken kimse sesini çıkarmıyor!

·         Siirt’te ağaçlar hangi güvenlik gerekçesi ile kesilmiştir?

·         Siirt’li yurttaşların CİMER’e yaptığı başvuru sonrasında, bölgede inceleme ve tespit çalışmaları yürütülmüş müdür?

·         Eruh-Siirt Karayolu üzerinde bulunan Sağırsu Jandarma Karakolu‘nun bilgisi dahilinde mi bu kesimler gerçekleşmiştir?

·         Kesilen ağaçların miktar ve türleri tespit edilmiş midir?

·         Toplam kaç hektarlık alanda hangi türden kaç ağaç kesilmiştir?

·         Kesilen ağaçların mangal kömürü yapılarak satıldığına dair iddialar doğru mudur? Mangal kömürü önemli bir ihtiyaç mıdır? Bu ihtiyaç ekolojik dengenin korunmasının önüne geçecek kadar acil midir?

·         Ağaç kesimi yapanların korucu olmasının izahı nedir? Korucular ağaç kesimi için hangi şartlar dahilinde görevlendirilmiş?

·         Bölge halkı için önemli bir geçim kaynağı teşkil eden bıddım ve fıstık ağaçları neden  kesilmektedir? Kesilen ağaçlar nerelerde kullanılmaktadır?

Genç ağaçların kesilme gerekçesi nedir?

Meşe ağaçları çok uzun yıllarda gelişen bir ağaç türü olup bu ağaçların yok edilmesi durumunda oluşacak zararın tazmini nasıl sağlanacaktır?

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN