Selahattin Demirtaş İranlı kadınlar için saçlarını kazıttı

Edirne Cezaevi'nde tutulan Selahattin Demirtaş ile Selçuk Mızraklı, İran'da katledilen Mahsa Amini'nin protestolarına katılarak saçlarını kazıttı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

İran'da kadınların, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisinin gözaltında işkenceyle katletmesini protesto etmek için başlattıkları saç kesme eylemine Türkiye'den de destekler gelmeye devam ediyor. Başak Demirtaş, Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Adnan Selçuk Mızraklı'nın da saçlarını kazıttığını duyurdu.

Başak Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Selahattin ile Selçuk Hoca, İran'da saçının bir bölümü açık diye gözaltına alınıp katledilen Mahsa Amini'nin katledilmesini protesto etmek ve İran'daki direnişe destek vermek üzere saçlarını kazıttılar" ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ: DİRENENLERE BİN SELAM

Demirtaş yazdığı mektupta şunları söyledi: "Saçını teli göründü diye İran ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Amini'nin acısını yüreğimizin en derininde hissediyoruz. Baskı ve zulme karşı direnmek sadece kadınların sorumluluğu değildir. Kadınların cesurca öncülük yaptığı eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek vermek ve İran'da özgürlük için direnen halkın yanında olduğumuzu belirtmek için hücre arkadaşım Dr. Selçuk Mızraklı'yla beraber bugün saçımızı kazıttık. Bütün zulüm, zorbalık düzenleri halkın direnişi karşısında er geç yıkılacaktır. Direnenlere bin selam olsun. Mahsa Amini'ye Allah'tan rahmet ailesine ve halkımıza baş sağlığı ve sabır diliyor, selamla birlikte dayanışma duygularımızı iletiyorum."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN