Karşınızda Xiaomi'nin Elektrikli Aracı

Xiaomi'nin yıllardır konuşulan elektrikli otomobili, ilk kez resmen gösterildi. 'SU7' isimli otomobil, her detayı ile tüketicileri mest edecek gibi görünüyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Çinli teknoloji devi Xiaomi, bugün önemli bir işe imza atıyor. Şirket, yıllardır üzerinde çalıştığı elektrikli otomobili için ilk kez bir etkinlik gerçekleştiriyor. Bizler bu etkinliği takip ederken şirketten bomba bir hamle geldi. Xiaomi, ilk elektrikli otomobilinin resmî görüntülerini paylaştı. 

Aslına bakacak olursak Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığının veri tabanı, bu otomobili çoktan gün yüzüne çıkardı. Bu bağlamda; görüntülerini ve bazı teknik özelliklerini çoktan gördük. Bugün paylaşılan görüntüler, geçmişte paylaşılanlardan farklı değil ancak "SU7" olarak anılacak aracın lansman rengi bile büyük ses getirecek gibi görünüyor.

Karşınızda Xiaomi SU7!

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığının veri tabanına göre bu otomobil, toplamda 3 versiyona sahip olacak. Diğer versiyonlar; "SU 7 Pro" ve "SU 7 Max" olarak karşımıza çıkacak. Oldukça modern bir görünüme sahip olan otomobil, LED destekli iri farları, büyük oranda kapalı ızgarası ve sahip olduğu tasarım çizgileriyle hiç fena görünmeyecek.

Karşınızda Xiaomi'nin Elektrikli Aracı

Karşınızda Xiaomi'nin Elektrikli Aracı

Karşınızda Xiaomi'nin Elektrikli Aracı

Karşınızda Xiaomi'nin Elektrikli Aracı

Xiaomi SU7, arka kısımda da etkileyici bir tasarım dilini benimsiyor. Bagaj kapağını boydan boya kaplayan ışık barı, bugüne dek gördüğümüz tasarımlardan oldukça farklı görünecek. Ancak siyah renkli barın diğer renkleri nasıl göstereceği şu an için belirsiz. Bu ışık barının hemen üstünde dev bir Xiaomi ibaresi bulunacak. Bagaj üstünde ise açılabilir bir spoyler ile karşılaşacağız.

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığının verilerine göre Xiaomi SU7, 4997 mm uzunluk, 1963 mm genişlik ve 1455 mm yükseklik değerine sahip olacak. Dingil mesafesi tam 3 metre olan otomobil, kabin içindeki yolculara konforlu bir sürüş ve yolculuk deneyimi sunacak. Anlamlı bir kıyaslama olması açısından; Toyota Corolla'nın (sedan) dingil mesafesinin 2.700 mm, Renault Megane'ın dingil mesafesinin ise 2.711 mm olduğunu belirtelim.

Xiaomi SU7'ye ilişkin aktarabileceğimiz diğer bilgilerden bir tanesi, aracın motor özellikleri. Çin'den gelen bilgilere göre bu otomobilde tek motor ve çift motorlu seçenekler bulunacak. 220 kW güç, ilk motor için tüm versiyonlarda bulunacak. Aracın donanım seçeneğine bağlı olarak sunulacak ikinci motoru ise 275 kW olarak sunulacak. Ayrıca bu elektrikli otomobilde 101 kWh kapasiteli batarya bulunacak. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN