HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Siirt'te Temaslarına Devam Ediyor! Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Siirt'teki temasları kapsamında kentte bulunan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt'te gençlere özellikle değinen Yapıcıoğlu, "Ne yazık ki bölgemizde olduğu gibi Siirt'te de genç işsizliğin temel sorunlar arasında yer aldığını gördük. Genç işsizlik ile birlikte ne yazık ki uyuşturucu kullanımıda artmış durumda. Bu durum için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor." dedi.

Ülke gündemine ilişkinde açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR, ilkelerine uygun, milletin, memleketin menfaatine olabileceğini düşündüğü bir ittifak teklifi olursa bu ittifakın içerisinde yer alabilir." ifadelerini kullandı.

Erken seçim kararının alınabilmesi için Meclis'in toplanması gerektiğine işaret eden Yapıcıoğlu, tatile giren Meclis'in toplanıp erken seçim kararını alması ve Yüksek Seçim Kurulunun hazırlıklarını tamamlamasının bahar aylarını bulabileceğini, birkaç ay için böyle bir prosedüre gerek olmadığını belirtti.

Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın an itibarıyla herhangi bir ittifak içerisinde yer almadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Mevcut seçim sistemi partileri ittifak yapmaya zorluyor. Baraj endişesi taşıyan partilerin barajı aşmak için ittifak yapma ihtiyacı hissetmeleri gündeme geliyor. HÜDA PAR sadece barajı aşmak için, 'Ne pahasına olursa olsun, bir ittifak içerisinde yer alacağız.' diyen bir parti değildir. HÜDA PAR, ilkelerine uygun, milletin, memleketin menfaatine olabileceğini düşündüğü bir ittifak teklifi olursa bu ittifakın içerisinde yer alabilir. Fakat 'Ne olursa olsun bir ittifak içerisinde yer alacağız.' diye bir duruşumuz yok."

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN