HDP Siirt Milletvekili Beştaş, 20 Kişinin Hayatını Kaybettiği Derik'te Sert Açıklamalarda Bulundu

20 kişinin öldüğü Derik'te açıklama yapan HDP'li Beştaş, cenaze sahiplerine dahi GBT yapılarak, cenazelerin bu sıcakta araçta bekletilmesine tepki gösterdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Mardin’in Derik ilçesinde dün,yük taşıyan bir TIR’ın neden olduğu kazada 20 kişi hayatını kaybettii. Kazanın ardından ilçede bulunan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yaşamını yitirenlerin cenaze törenlerine katıldı.  

Kazaya ilişkin incelemelerde bulunan HDP heyeti, defin işlemlerinin ardından partinin Derik İlçe Örgütü önünde olaya dair açıklama yaptı.

'CENAZE SAHİPLERİNE BİLE GBT YAPTILAR'

Cenaze sahiplerine dahi GBT kontrolü yapıldığını aktaran HDP’li Beştaş şu açıklamalarda bulundu:

“Kendi cenazesini defnetmeye giden ailenin GBT’si yapılarak, cenaze o sıcakta aracın içinde, ambulansın içinde bekletiliyor. İşte biz polis devleti derken, biz güvenlik devleti derken, özgürlük yok derken, bu çıplak manzaraların herkes tarafından bilinmesi ve görülmesini istiyoruz.

Tabii ki İçişleri Bakanı’nın Derik’e geldiğini biliyoruz, davul zurnayla geldiler. Dün akşamdan beri yandaş medyaları, bütün ana haberlerde 'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu taziye dilekleri için, acıları paylaşmak için Derik’te' yazdı. Herkes gelip acı paylaşabilir ama acı paylaşırken oradaki yurttaşlara eziyet yapılmaz. Biz de geldik, burada 4 milletvekiliyiz, belediye başkanlarımız var, yöneticilerimiz var, şehir merkezinde durdurulduk. Neymiş, İçişleri Bakanı Soylu, taziyelere gidiyormuş! Gidiyorsa normal bir vatandaş gibi gitsin. Vatandaştan niye koruyor kendisini. Niye kendi güvenliğini vatandaşın bu büyük acısının üstünde tutuyor. Öyle bir şey olabilir mi? Acıyı paylaşmaya gideceksiniz, bütün şehri kilitleyeceksiniz. Kolluk güçleri burada, dün neredeydiniz? Kaza olduğunda 20 dakikalık süre zarfında, o kazanın etrafını sarsaydınız, geçişi yasaklasaydınız, trafik polislerine söylüyorum, o TIR gelip insanları ezemezdi. Ne zaman kendi güvenlikleri olsa, yaşamı felç eden İçişleri Bakanlığı ve emrindekiler, insan hayatı söz konusu olduğunda, bu ülkenin, bu ilin, ilçenin, Kürt halkının yaşamı söz konusu olduğunda zerre-i miskal kadar önemsemiyorlar."

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Muhammet | 21 Ağustos 2022 21:51

    Yahu hep dırdır konusursun baska bir işe yaradigin yok siirt icin ne yaptın onu soyle bos bos konusuyorsun yazik sana verilen oylara

BUNLARA DA BAKIN