HDP Siirt İl Örgütü: Nagihan Akarsel'in Katledilmesini Kınıyoruz

HDP Siirt İl Örgütü, Nagihan Akarsel'in Kuzey Irak'ta öldürülmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

HDP Siirt İl Binası önünde yapılan yazılı açıklamaya, HDP Siirt Milletvekili Sıdık Taş, Yerine kayyum atanan Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Kaysi ve çok sayıda partili katıldı.

Açıklama metini okuyan HDP Siirt Kadın Meclisi sözcüsü Cemile Altan, "Nagihan Akarselin kalemini bıraktığı yerden devam ettirme günüdür." dedi.

HDP Siirt İl Örgütü: Nagihan Akarsel'in Katledilmesini Kınıyoruz

"7 Ekim Kürt kadın Gazeteciler günü münasebetiyle Nagihan akarsel Şahsında katledilen gazetecileri anıyor ve Nagihan Akarsel'in katledilmesini kınıyoruz. Nagihanların kalemi yerde kalmıyacaktır." diyen Altan konuşmasında şunları söyledi:

"Değerli basın emekçileri ve değerli halkımız basın açıklamamıza hoş geldiniz. Bugünkü basın açıklamamız Süleymaniye'de kapısının önünde vurularak katledilen gazeteci ve akademisyen Nagihan Akarsel'in katledilişini kınamak içindir.

Nagihan Akarsel yıllarca özgür basın geleneği içinde çalışmalar yürütmüş ve bilimsel çalışmalara imza atmıştır. Özellikle kadın bilimi olan Jineloji alanında çok önemli çalışmaları olmuştur ve Jineloji dergisinin editörüydü. Nagihan Akarsel kadının aydınlanmasına öncülük yapan bir yazar ve araştırmacıydı. Kadınların özgürleşmesini yaşam felsefesi haline getirmişti.

Faşizan Savaş politikalarına karşı çıkmadıkça kadınlar her yerde hedef haline geliyor. dün iranda Jina Mahsa'yı katleden zihniyet bugün Nagihan Akarsel'i katleden zihniyetten farklı değildir.

Gün değişim ve dönüşümün öncülerinden biri olan gazeteci akademisyen Nagihan Akarsel'in savunduğu, taşıdığı ve geliştirdiği özgürlük fikrini savunma ve daha ileri taşıma günüdür. Nagihan Akarselin kalemini bıraktığı yerden devam ettirme günüdür.

7 Ekim Kürt kadın Gazeteciler günü münasebetiyle Nagihan akarsel Şahsında katledilen gazetecileri anıyor ve Nagihan Akarsel'in katledilmesini kınıyoruz. Nagihanların kalemi yerde kalmıyacaktır."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN