Bölge

Bölge Haberleri

Narkotik uygulamasında 2 bin 679 şahıs incelendi

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığınca yapılan narkotik uygulamalarında 2 bin 679 kişinin kimlik kontrolü yapıldı.

Bitlis Eren ve Batman Üniversitelerinden yeni kelebek türü keşfedildi

Batman üniversitesi ve Bitlis Eren Üniversitesinde görevli akademisyenlerin Elazığ'ın Maden ilçesinde yaptığı çalışma sonucunda iki yeni güve türü tespit edildi. Yeni türler, Pyraloidea üst familyasına ait olup, bilimsel yayın dergisi Zootaxa'da yayımlandı.

Kontrolden çıkan motosiklet refüje çarptı: 2 yaralı

Adıyaman'da, sürücüsünün kontrolünden çıkan motosikletin refüje çarpması sonucu 2 kişi yaralandı.

Şahinbey'de 10 milyon fide dağıtımı başladı

Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimin ve verimin artırılması için verdiği destekleri sürdürerek 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıtımı gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da teknoloji semineri düzenlendi

Diyarbakır'da birçok paydaşın bir araya gelmesiyle 'Netex'le Gelenekten Geleceğe Semineri' düzenlendi.

GATHİB 2023 yılı olağan genel kurulu gerçekleştirildi

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) 2023 yılı Olağan Genel Kurulu'nu GAİB hizmet binasında gerçekleştirdi.

GAHİB'in 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinin 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, 'Halı sektörü olarak Gaziantep sanayisinin lokomotifi olmaya devam ediyoruz. Sektörümüzün kıymetini bilelim birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek yeni başarı öyküleri yazalım' dedi.

Diyarbakır'da kadın muhtar, ikinci adaylığında 25 yıllık muhtarı devirdi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde ikinci adaylığında muhtar seçilen Çiçek Gözen, 25 yıllık muhtarı devirerek göreve başladı.

Otomobil takla atarak tarlaya yuvarlandı: 2 yaralı

Adıyaman'da, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin taklalar atarak tarlaya yuvarlanması sonucu 2 kişi yaralandı.

Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi

Deprem bölgesi Adıyaman'da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde 2 milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Dicle Nehri'nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde Dicle Nehri'nde erkek cesedi bulunduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin bot ile nehirde aramaları sonuçsuz kalması üzerine çalışmalara ara verildi.

2 çocuğun öldüğü ATV kazasında alkol iddiası

Gaziantep'te otomobiliyle çarptığı ATV'de bulunan Hüseyin Akın ile Kerim Gündoğan'ın ölümüne sebep olduğu iddia edilen tutuklu sanık Prof. Dr. Volkan Kılınçoğlu ikinci kez hakim karşısına çıktı. İkinci duruşmada maktul ailelerinin avukatları, kazada yaralanan sanığın kanındaki alkolün temizlenmesi için ambulansla 1 saat kadar dolaştırıldıktan sonra hastaneye getirildiğini iddia ederken sanık ise bu iddiaları, Alkol iddiaları imkansız, tıpta böyle bir şey mümkün değil diyerek yalanladı. Duruşma, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek ertelendi.

Motosikletle otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Adıyaman'da, motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Adıyaman'da, otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Tekstil sektörünün Brüksel çıkarması

Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu (WCEF) 2024 etkinliğine katıldı.

'Antep işi nakışı' insanlığın ortak mirası olma yolunda

Gönülden geçen duyguların ilmek ilmek işlendiği 'Antep İşi Nakışı' 2025 yılında yapılacak 20'inci Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komite Toplantısı'nda değerlendirilmek üzere Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nde (UNESCO) aday gösterildi.

Diyarbakır'da adliye çıkarılan şüphelilere bıçaklı saldırı girişimi güvenlik kamerasına yansıdı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde adliyeye çıkarılan şüphelilere bıçakla saldırı girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

SANKO Park 23 Nisan'a özel ödüllü resim yarışması düzenliyor

Gaziantep'in yaşam alanı Sanko Park Alışveriş Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel ödüllü resim yarışması düzenliyor.

Toplam 5781 haber.