Haberimiz Ses Getirdi! Bakanlık Siirt İçin Harekete Geçti

Geçtiğimiz günlerde Artı Siirt Haber Ajansı olarak doğaya zarar verildiği konusunu gündeme getirmemiz üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Siirtli Emine Erdoğan'ın başlattığı Katı Atık Projesi Siirt'te tam anlamıyla hayata geçmesi için bakanlığın çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.

"Baykan'da Doğaya Zarar Veriliyor" başlıklı haberimiz üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Siirt İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Döküm yapılan alanın 2018 tarihinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından çöp döküm alanı olarak tahsis edildiği, alanın hem Baykan Belediye Başkanlığı hem de Veysel Karani Belediye Başkanlığı tarafından kullanıldığı, etrafının tellere kapalı olduğu belirlendi. Vahşi depolamanın kontrollü yapıldığı ve dere kenarına dökme olmadığı görülmüş olup, belediye yetkilileriyle yapılan görüşmede alternatif alan sıkıntısı çektiklerini, kontrollü döküm yaptıklarını, maddi imkansızlıklar yüzünden Siirt İl Merkezinde bulunan Katı Atık Depolama Tesisine gönderemediklerini ve Siirt Belediyeler Birliği tarafından çalışmaları yapılan aktarma istasyonları projesinin bitmesini beklediklerini belirttiler. Bu proje gerçekleşene kadar bu şekilde çöp dökmek zorunda olduklarını, daha dikkatli ve kontrollü şekilde depolanması için gayret göstereceklerini belirtmişlerdir."

Bakanlık: İlçelerdeki Çöpler Katı Atık Tesisi'ne Getirilecek

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Siirt Belediyeler Birliği olarak ilçelerde toplanan katı atıkların Siirt il merkezinde bulunan Katı Atık Düzenli, Depolama Tesisine taşınması amacıyla "Aktarma İstasyonları Projesi" üzerinde yapılan çalışmalar bitmek üzeredir.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak yapılacak Şartlı Nakdi Yardımlarla bu projenin gerçekleşmesi sağlanacak olup, ülkemizin genel sorunlarından biri olan vahşi depolama bırakılarak, ilimizde tüm ilçelere hitap edecek aktarma istasyonlarının faaliyete girmesiyle sorun ortadan kalkacaktır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü olarak olayın takibi yapılacak olup, olumsuz bir hadisenin gerçekleşmemesi için çalışmalarımız devam edecektir."

Artı Siirt Haber Ajansı olarak, haberimiz üzerine kamuoyunu bilgilendiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İl Müdürlüğüne teşekkür ederiz, konunun hassasiyetle takip edilip, çözüme kavuşmasını bekliyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN