Evin garajında nükleer füze bulundu

ABD'de ABD Hava Kuvvetleri Ulusal Müzesi'ni arayan bir kişi garajındaki eski bir nükleer füzeyi bağışlamak istediğini söyledi. Evin garajına bomba imha ekibi gönderildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

ABD'nin Washington eyaletinde bir kişinin garajında eski bir nükleer füze bulundu. Ohio'daki askeri bir müze, 31 Ocak Çarşamba günü Bellevue kentindeki polisi arayarak bir kişinin kendilerine bir füze bağışlamak istediğini bildirdi. Bunun üzerine polis, bağışta bulunmak isteyen kişinin evine bir bomba imha ekibi gönderdi. 

BBC'nin haberine göre, konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Bellevue polisi, bulunan füzenin daha önce MB-1 olarak adlandırılan Douglas AIR-2 Genie tipi bir havadan havaya güdümsüz bir roket olduğunu ve 1.5 kt W25 nükleer başlık taşımak üzere tasarlandığını kaydetti. Fakat garajda bulunan füzede herhangi bir savaş başlığının bulunmadığı, dolayısıyla halka tehdit teşkil eden herhangi bir durumun olmadığı ifade edildi. 

'PASLANMIŞ BİR METAL PARÇASI İÇİN NEDEN AÇIKLAMA YAPIYORUZ'

Bellevue Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Seth Tyler, dün BBC News'e yaptığı açıklamada, bulunan ekipmanın 'sadece roket yakıtı için bir gaz tankı' olduğunu ve durumun 'hiçbir şekilde ciddi olmadığını' söyledi. Tyler, "Hatta bomba imha ekibimiz bana paslanmış bir metal parçası için neden basın açıklaması yaptığımızı sordu" diye konuştu. 

Atıl durumdaki nükleer füzeyi bağışlamak için ABD Hava Kuvvetleri Ulusal Müzesi'ni arayan ve kimliğinin açıklanmasını istemeyen kişi ise olayla ilgili çıkan haberlerden rahatsızlığını dile getirerek müzenin bağış teklifiyle ilgili ihbarda bulunacağı konusunda kendisine uyarıda bulunmadığını anlattı. Garajında füze bulunan adam, bunun hayatını kaybeden bir komşusuna ait olduğunu ve ilk olarak bir emlak satışı sırasında alındığını anlattı.

Seattle Times'a göre roket, Soğuk Savaş sırasında ABD ve Kanada tarafından kullanılmıştı. İlk ve tek ateşlenmesi 1957'de gerçekleştirilen roketin üretimi 1962'de sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN