Bölgenin önemli aşiret lideri 22 yılda 5 parti değiştirdi, 3'üncü kez AK Partiye geçti!

Türkiye'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP eski lideri Kılıçdaroğlu ve HDP eski eş başkanı Demirtaş'ın parti rozeti taktığı tek adamın yine parti değiştirdiğini biliyor musunuz?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bölgenin önemli aşiretlerinden biri olan Ertuşi aşiretinin liderlerinden İskender Ertuş’un siyasi hızına yetişilmiyor. 22 yılda 5 parti değiştiren Ertuş, 3’üncü kez AK Partiye geçti. 

Siyasete Van’ın Başkale ilçesinde 3 dönem belediye başkanlığı yaptığı Doğru Yol Partisinden giriş yapan Ertuşi aşiretinin liderlerinden İskender Ertuş, daha sonra yoluna AK Parti ile devam etti. 2013-2015 yılları arasında Kürt Sorununun barışçıl çözümü için başlatılan çözüm sürecinde Ertuş bu kez HDP’ye geçti. Ertuş’a parti rozetini, HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş taktı. 

İskender Ertuş, 2016 yılındaki darbe girişiminden hemen sonra rotayı yeniden AK Partiye çevirdi. İskender Ertuş, 2022 yılında bu kez AK Partiden ayrılarak Cumhuriyet Halk Partisine geçti ve rozetini CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu taktı. 

CHP’den de milletvekili adayı yapılmayan İskender Ertuş, üçüncü kez iktidar partisine geri döndü. 22 yılda 5 siyasi parti değiştiren Ertuş’un yeniden AK Partiye dönüşünü,  partinin Başkale İlçe Başkanı Muğdat Saruhan sosyal medyadan duyurdu ve Ertuş’u 1840 üye ile partilerine katıldığı belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN