En çok satan akıllı telefon markaları belli oldu! Liste oldukça şaşırtıcı

Omdia'nın raporuna göre akıllı telefon pazarının liderleri belli oldu. Listede Çin menşeli firmaların üst sıralarda kendilerine yer bulması oldukça dikkat çekti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Omdia'nın raporuna göre akıllı telefon pazarının liderleri belli oldu. Listede Çin menşeli firmaların üst sıralarda kendilerine yer bulması dikkat çekti.

Omdia tarafından yapılan bir araştırma, yılın ikinci çeyreğinde akıllı telefon pazarındaki durumun bir tablosunu çıkardı. Raporda en çok akıllı telefon satan firmalar sıralanırken, pazarın genel durumunu da görüyoruz.

Öncelikle araştırmanın en ilgi çekici kısımlarından biri, bu yılın ikinci çeyreğindeki akıllı telefon satışlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla sönük kalması oldu. Pandemi dönemindeki yoğun talep, küresel ekonomik durağanlık ve görece hafifleyen pandemiyle birlikte azaldı.

Samsung zirvede yer aldı

akıllı telefon 2022 2. çeyrek satışları

Bu yılın ikinci çeyreğinde toplamda 293,7 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde ise bu rakam 303,3 milyon olarak gerçekleşmişti. Yani bu yıl aynı dönemde 10 milyon akıllı telefon daha az satılmış oldu.

Raporda öne çıkan firmalar ise Samsung, Apple ve Honor olurken listede Çin menşeli firmaların sayısının çokluğu dikkat çekti. Son yıllarda yaptırımlar nedeniyle zor günler yaşayan Çinli firmalar mücadeleyi bırakmadıklarını da göstermiş oldu.

Rapora göre ikinci çeyrekte en çok satış yapan firma, toplamda 62,2 milyon cihaz satmayı başaran Samsung oldu. Güney Koreli firmaya bu alandaki liderliği ise Samsung Galaxy A12 ve Galaxy S22'nin başarılı satış grafikleri getirdi. İkinci sırada 48,9 milyon cihazla Apple yer aldı. Xiaomi ise 3. sırayı kapmayı başardı.

Listede 4. ve 5. sırada da Oppo ve Vivo yer aldı. Onları Honor ve Realme takip etti. Böylece ilk 5'te 3, ilk 10'da ise Tecno ve Huawei ile birlikte tam 5 Çinli firma yer aldı. Motorola ve Tecno'nun bu yıl geçen yıldan daha iyi performans sergilediği göze çarptı. En göze çarpan marka ise Çin pazarına odaklanan ve yeni Huawei olmayı planlayan Honor'dan geldi. Firma satışlarını tam yüzde 125 arttırdı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN