Emeklilere zam yapılacak mı? Erdoğan açıkladı

Sondakika! Milyonlarca emeklinin gözü kulağı zam oranlarında! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'emeklilere zam' konusuyla ilgili açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin 'emeklilere zam' konusuyla ilgili sorusuna, "Vedat bey gerekenleri söyledi" diye cevap verdi. Erdoğan, "Yılbaşına gelmeden bir zam haberi duyulur" mu şeklindeki soruya "İnşallah" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsveç'in NATO üyeliği" ile ilgili bir soruya ise "Takip edeceksiniz" cevabı verdi.

Recep Tayyip Erdoğan TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla Meclis Genel Kurulu'na hitap etti. Erdoğan Meclis çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İçişleri Bakanlığına Emniyet Genel Müdürlüğüne saldırı girişimine ilişkin "İçişleri Bakanı görevini yaptı" dedi. "Yılbaşına gelmeden bir zam müjdesi duyulur mu?" sorusuna ise " İnşallah" cavabını verdi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada da, "Emeklilerimizin sıkıntılarını biliyoruz iyileştirici adımlar atacağız" ifadelerini kullanmmıştı.

VEDAT IŞIKHAN NE DEMİŞTİ?

Asgari ücret zammıyla ilgili önceki gün açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Enflasyondaki yükselişin geçici olduğunu vurgulayarak ekonomide önceliklerinin vatandaşların refahını mümkün olan en üst seviyeye çıkartmak oldukları"nı ifade etti. Vedat Işıkhan gazetecilerin "emeklilere Ekim ayında bir müjde gelir mi?" sorusuna, "çalışmalarımız devam ediyor" diye karşılık verdi. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük emekli maaşı Aralık 2021'de 3500 TL olarak uygulanıyordu. Ocak 2023'te önce yapılan zam ile 5500 TL'ye ardından 7500 TL'ye yükseltildi. 2023 yılı için artış yüzde 114'ü aştı.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN