Dolar ve euro güne yüksek başladı

Döviz kurlarındaki yüksek seyir devam ediyor. Dolar/TL güne 17,59, euro ise 18.01 seviyelerinde başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Dolar ve euro iç piyasada güçlü seyrini koruyor.

Bankalararası piyasada dolar 17,59 ile yılın zirvesini gördü. Kur 17,59'da seyrediyor. TL'nin yılbaşından bu yana değer kaybı yüzde 25'i buldu.

Euro/TL de 18 sınırında hareket ediyor. Geçen hafta 1'in altına inen euro/dolar paritesi ise bu seviyenin üzerine çıkması sonrasında 1,02'de dengelendi.

Dolar dün 17,38 liradan 17,58 liraya yükselerek 2022'nin en yüksek seviyesine çıkmıştı. Dolardaki yükseliş doların küresel olarak zayıfladığı bir günde yaşandı.

Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi geçen hafta 109 seviyesinin üzerini görmesinin ardından bu sabah itibarıyla 106,5'e geriledi. Bunda Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) perşembe günü daha önce beklendiği gibi 25 değil 50 baz puanlık faiz artırımına gideceği beklentisi etkili oldu.

GÖZLER FAİZ KARARLARINDA

Yarın piyasalar için önemli faiz kararları var. Faiz artırımına gitmesi beklenen Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı kadar sıkılaşma adımları konusunda verilecek mesajlar da euro üzerinde etkili olacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın da faiz kararı yarın açıklanacak. Ekonomistler faizin yüzde 14'te sabit kalmasını bekiyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN