Diyarbakır'daki festivale 2 bin sanatçı katılacak

Dengbejden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na, Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve Süryanice şarkılardan Eyvan gecesine kadar tüm değerler Sur Kültür Yolu Festivalinde buluşacak

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Diyarbakır; Kalesi, İçkalesi, kentsel tarihin gelişimini tüm evreleriyle simgeleyen çeşitli anıtsal yapıları, geleneksel konut dokusu ve buraya egemen olmuş büyük uygarlıkların bıraktıkları belgesel değerleri günümüzde yansıtan kültürel kimliğiyle; yalnız Türkiye’nin değil, tüm dünyanın da en önemli kentlerinden biri sayılıyor.

Kültür sanat zenginliği dünyaya taşınacak

Diyarbakır’ın kültürel mirasını taçlandırmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçen Sur Kültür Yolu Festivalinde 14-22 Ekim arasında gerçekleştirilecek festivalde 2 binden fazla sanatçı yer alacağı etkinliklerle bölgenin kültür sanat zenginliği dünyaya tanıtılacak.

Dengbejlerden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na, Türkçe, Kürtçe, Ermenice şarkılardan eyvan gecelerine tüm değerler bu festivalde buluşacak. Festivalde, konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşiden atölyelere, çocuk programlarından dijital sanatlara kadar yüzlerce etkinlik gerçekleştirilecek. 

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un da festival galasına katılması bekleniyor.

Dağkapı konser alanı 

Festivalin ilk günü olan 14 Ekim'de Yenişehir ilçesindeki Dağkapı Meydanı'nda saat 20.00 ilk konserde Simge sahne alacak. Festival boyunca Merve Özbey, Fatma Turgut, Derya Uluğ, Ferhat Göçer, Alişan, Murat Dalkılıç, Bengü ve Oğuzhan Koç da konser verecek.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN