Depremzede vatandaşlar için psikososyal destek merkezi kuruldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenerek Siirt'te yerleşen vatandaşlar için, MEB bünyesinde Psikososyal Destek Merkezi kuruldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Esmahan Sultan Kız Öğrenci Yurduna yerleştirilen depremzede vatandaşlar ve çocukları için Psikososyal Destek Merkezi ve anasınıfı kuruldu.
Yurtta kalan ailelere psikolojik destek amacıyla yaşadıkları travmayı en hızlı bir şekilde atması için gönüllü arkadaşlarımız burada mesai gözetmeksizin sürekli destek veriyor diyen Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, “Bugün burada afet bölgesinde gelen özellikle ailelerimize ve çocuklarımıza destek olabilmek için Psikososyal Destek Merkezi ve anasınıfı sınıfı açtık.” Dedi.

“Buradaki ailelere bir nevi psikolojik destek amaçlı yaşadıkları travmayı en hızlı bir şekilde atması için gönüllü arkadaşlarımız burada mesai gözetmeksizin sürekli destek veriyor.” İfadelerini kullanan Edip, “Aileler bundan sonraki travmanın nasıl atlatılacağı ile ilgili bundan sonra yaşamayacakları sıkıntıları bertaraf etmek için, çocuklarla nasıl bir iletişim kurabilir bunların hepsi burada kendi imkanlarımızca destek veriyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Depremzede vatandaşlar için psikososyal destek merkezi kuruldu

“Siirt, deprem bölgesine kucak açtı”

Edip, "Çocukların da depremin hasarlarını en aza indirgemek için, rehber öğretmenlerimiz, anasınıfı öğretmenlerimizle beraber yaraları sarmaya çalışacağız. Siirt, deprem bölgesine kucak açtı. İnşallah misafirperverliğimizi göstereceğiz. Çocuklarımızı okullarımızda barındıracağız. Hiçbir çocuğumuzu dışarıda bırakmadan eğitimden mahrum kalmayacak şekilde ve süresiz bir şekilde istedikleri süre boyunca burada kalıp bizlerin misafiri olacaklar. Eğitim noktasında da öğretmenlerimiz ve bizler kurum olarak ilk gün olduğu gibi son güne kadar buna destek vermeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı. 

Depremden etkilenen vatandaşlara gönüllü olarak hizmet veren Psikolojik Danışman Taşkın Çemrek, deprem travması yaşayan ailelerin süreci daha iyi atlayabilmeleri için bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Depremzede vatandaşlar için psikososyal destek merkezi kuruldu

Psikolojik destek biriminin kurulma sürecinden bahseden Çemrek, "Deprem olduktan sonra öğretmen arkadaşlarımızla toplantı gerçekleştirdik, neler yapılabileceği arayışı içine girdik. İlerleyen günlerde, deprem bölgesinden afetzedelerin burada konaklandığı bilgisi geldi. Gerek ekip üyelerine gerek sahadaki gönüllü arkadaşlarımızla birlikte imkanlarımız dahilinde burada psikososyal destek birimi kurduk.”

Çemrek, konuşmasını şu şekilde sürdüdü:
“Büyük travmayı yaşayan ailelerin yaşadıkları tepkilerin farkına varmaları bu süreci daha iyi atlayabilmeleri için neler yapabilmeleri konusunda bilgilendirme çalışmaları yaptık. Anasınıfındaki öğrencilerimizle birlikte çeşitli etkinlikler yaparak, çocukların bu süreci en sağlıklı şekilde atlatmalarına destek olmaya çalıştık. “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN