Siirt halkı depremzedeler için tek yürek olmaya devam ediyor

Kiralık evi olan bazı Siirtliler dairelerini bedelsiz olarak depremzede ailelerin kullanımına açarken Umut Kervanı 'da ihtiyaç duyulan ev eşyaları ve ısınma ihtiyaçlarını karşılıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle asrın felaketini yaşadı. Afetin meydana geldiği andan itibaren Siirt halkı, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları depremzedelerin yaralarının sarılması için tek yürek oldu. 

Depremin vurduğu illerden Siirt'e gelen 500'e yakın depremzede KYK yurtları, Öğretmenevi ve İl Sağlık lojmanlarında misafir edilirken ilde fazladan evi bulunan bazı yardımseverler evlerini depremzedelere tahsis etti. Kimi vatandaşlar da kendi evlerini depremzedelere açtı.

Yaşanan depremlerin ardından yaraların sarılması için deprem bölgelerinde gece gündüz çalışmalar yürüten Siirt Umut Kervanı, memleketlerini terk eden depremzedelerin barınma, ev eşyası ve ısınma giderlerini karşılamaya çalışıyor.
Depremden çıkan insanlar bir mont, bir çanta dahi alamadan evlerini terk etmek zorunda kaldılar
Evlerini terk etmek zorunda kalan depremzedelerin yaşadığı mağduriyeti dile getiren Siirt Umut Kervanı gönüllüsü Musab Yılmaz, şöyle konuştu:

"Malumunuz dünyada görülmüş en büyük depremi yaşadık. Enkaz altında kalan birçok insan var ve bu depremin bir de sonrası var ve bu da en az afet kadar can yakıyor. Depremden çıkan insanlar bir mont, çanta dahi alamadan evlerini terk etmek zorunda kaldılar. Kimisi günlerce pijamayla, ince bir kıyafetle dışarda kaldı, üşüdüler. Enkazdan kurtulan insanlar farklı illere tahliye edildi. Siirt ilimize de Maraş, Antep, Hatay'dan gelenler oldu. Bu aileler yaklaşık 500 civarında, tabi bu aileler yanlarına hiçbir şey almadan geldiler. Siirt Umut Kervanı olarak birçok aileye yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi

Hayırsever Siirt halkına sesleniyorum gelin depremzedelerin yaralarını birlikte saralım

Bu gün hayırseverlerden temin etikleri ev eşyalarını Maraş'tan gelen bir depremzede aileye teslim etiklerini ifade eden Yılmaz, "Bu gün Maraş'tan gelen bir ailemizi bir eve yerleştirdik. Onların ihtiyacı olan yatak, yastık, battaniye, halı ve baza gibi acil ihtiyaçlarını karşıladık. Başka bir eve yerleştirdiğimiz depremzede ailenin de ısınma ihtiyacı vardı. Onlar için de kömür temin etik. Tabi bu yardım bunlarla sınırlı kalmamalı, buradan hayırsever Siirt halkına sesleniyorum 'gelin depremzedelerin yaralarını hep beraber saralım' ihtiyaç duyulan halı, battaniye ve diğer ihtiyaçları karşılayalım, bunlar yeni veya az kullanılmış olabilir. Şuanda birçok depremzedenin üzerine giyeceği montu dahi yok. Bütün vicdan sahiplerini yardıma çağırıyorum." çağrısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN