DEM Parti'nin Siirt Belediye Başkan Adayını Halk Oylamasıyla Seçmesi Ters mi Tepti! Mevcut Başkan Adayı Kaysi'nin Milletvekilliği Adaylığı İptal Olmuştu

DEM Parti'nin Siirt'te belediye başkan adayı halk oylamasıyla belirlemesi parti içinde birçok seçmenin tepkisine neden olduğu iddia edildi. Mevcut belediye başkan adayı Mehmet Kaysi'nin daha önce milletvekilliği adaylığının iptal edilmesi akıllarda soru işareti oluşturdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kulislerden edinilen bilgiye göre, yapılan halk oylamasının doğru olmadığı ve ters tepmeye neden olabileceği konuşuluyor.

Siirt merkezde yapılan halk oylamasında 1078 delege oy kullandı. Kadın aday adaylarından Safiye Alağaş 566 oyla, erkek aday adaylarından Mehmet Kaysi ise 585 oyla en çok oyu alan isimler oldu. Kaysi ve Alağaş'e  en yakın oy alan isimler ise eski Belediye Başkanı Mehmet Selim Özalp ve Hatice Tay olmuştu.

Mehmet Kaysi'nin Adaylığı Yeniden İptal Olur mu?

DEM Parti'nin mevcut Siirt Belediye Başkan Adayı  Mehmet Kaysıli, Milletvekili Genel Seçimlerinde de 3. sıra adayı iken adaylığı kabul edilmemişti. YSK'nin, Mehmet Kaysi'nin milletvekili adaylığı başvurusunu kabul etmemesi üzerine Yeşil Sol Parti, Siirt üçüncü sırada Abdullah Çetin'i aday göstermişti.

Önümüzdeki günlerde adayın netleşmesi ya da yeni gelişmeler olması gelen kulisler arasında.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN