Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimatı verdi! Sayıları 180'den 500'e çıkıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep  Tayyip Erdoğan, "CHP sadece lafını ettiği, istismarını yaptığı demokrasinin  D'sinden bile nasibini almamış, süzme faşist bir partidir." dedi.  Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 3 yıl  önce, 21 Şubat 2018'de, 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurdukları Cumhur  İttifakı'nı, TBMM'ye verdikleri bir kanun teklifiyle hukuki zemine kavuşturma  yolunda ilk adımı attıklarını hatırlattı.

Geriye doğru bakıldığında Cumhur İttifakı'nın, Türk siyasi hayatının  sadece en başarılı değil aynı zamanda en ilkeli, onurlu ve hasbi ittifakı  olduğunu gördüklerini söyleyen Erdoğan, "Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin  birliği, devletimizin bekası çerçevesinde oluşturduğumuz anlayış birliğinin,  Türkiye'nin uluslararası alanda yürüttüğü tarihi mücadelenin başarısında çok  büyük katkısı vardır." diye konuştu. 

 Aynı şekilde terörle mücadeleden ekonomik tuzaklara kadar nice  saldırıyı da Cumhur İttifakı'nın bu güçlü zemininde karşılayıp boşa  çıkardıklarını dile getiren Erdoğan, "Cumhur İttifakı'na karşı CHP'nin  lokomotifliğinde kurulan yapının terörle mücadele başta olmak üzere yaşanan her  hadisede tel tel dökülmesi, oturduğu zeminin çürüklüğünden kaynaklanıyor. CHP,  bir yanına terör örgütünün güdümündeki partiyi, diğer yanına yerli ve milli  hassasiyetlerini koruduğunu umut ettiğimiz bir başka yapıyı alarak, ortaya da  kimi bulursa doldurarak, kendince bir siyaset terazisi kurdu. Bu zoraki ittifakın  içinde, ülkenin bütünlüğü konusunda fikir birliğine rastlayamazsınız."  ifadelerini kullandı. 

"Kırk yamadan oluşan CHP heyulası"

Bu zoraki ittifakın içinde, milletin birlik ve beraberliği konusunda  anlayış birliğinin izinin bulunamayacağını söyleyen Erdoğan, şöyle devam  etti:"Bu zoraki ittifakın içinde, Türkiye'nin maruz kaldığı uluslararası  saldırılara karşı devletinin yanında yer alma erdemini hiç göremezsiniz. Peki bu  çarpık yapının içinde ne var? Karşımızda sadece dışarıdan üflenen sufleleri  muhalefet kisvesi altında tekrarlayan, vizyonsuz, hedefsiz, ilkesiz bir yapı,  daha doğrusu bir heyula var. Biliyorsunuz heyula, tek başına fiili varlığı  olmayan, ancak başka bir varlıkla anlam kazanabilen maddedir. Kırk yamadan oluşan  CHP heyulasını kuvveye dönüştüren ise ne milli ve manevi bir saiktir ne de insani  bir hedeftir. CHP kendi başına planı, programı, projesi, hayali, hedefi, gayreti,  eseri, mücadelesi olmayan, ancak bir yerlerden gelecek olumlu veya olumsuz  etkiyle harekete geçen bir partidir." 

"CHP kayıp bir partidir"

"CHP'nin içinde millet olmadığını" ifade eden Erdoğan, şunları  kaydetti:"Çünkü millet, tek parti devrinden beri CHP'nin ciğerini bilir.  CHP'nin içinde demokrasi yoktur. Çünkü CHP sadece lafını ettiği, istismarını  yaptığı demokrasinin D'sinden bile nasibini almamış, süzme faşist bir partidir.  CHP'nin içinde kalkınma yoktur. Çünkü CHP halkın derdine derman olacak, aşına,  ekmeğine, işine yarayacak hiçbir işe yanaşmaz zaten öyle bir müktesebatı da  bulunmuyor. CHP'nin içinde adalet yoktur. Çünkü CHP sırtını dayadığı  vesayetçilerin, darbecilerin hukukundan başka hukuk tanımaz. CHP'nin içinde milli  ve yerli hassasiyet yoktur. Çünkü CHP siyasetteki duruşunu ülkesine veya halkına  göre değil, önüne konulan senaryolara göre belirler. CHP'nin içinde sürekli  istismarını yaptığı değerlerin hiçbiri yoktur. Çünkü CHP kendi içindeki taciz,  tecavüz, hırsızlık, arsızlık vukuatlarıyla bile yüzleşemeyecek kadar kibir  bataklığına saplanmıştır. CHP'nin içinde ideal de yoktur. Çünkü bu partide  insanlar gayretleri veya birikimleriyle değil, cari yapıya olan uyum  yeteneklerine göre konumlandırılır. Sadece bireysel hedefleri için çalışır.

"Benzer sevindirici haberleri almayı sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:"Tüm sıkıntılara rağmen 2020 yılında üretimi sürdüren, 16 milyon  turist rakamına ulaşan, yılı pozitif büyümeyle kapatacağı anlaşılan Türkiye için  2021 yılını yeni bir atılım dönemi haline dönüştürmemiz şart. Hamdolsun, bu yıla  dair öncü göstergeler, umut verici gelişmelere işaret ediyor. Üretim ve ihracat  tarafı gayet iyi gidiyor. Dünyanın pek çok yerinde paniğe yol açan gıda üretimi,  tedariki ve dağıtımı konusunda da hiçbir sıkıntımız bulunmuyor.  Şu anda Tarım  Kredi Kooperatifi de yoğun bir şekilde sayısını 180'den süratle 500'e çıkarma  talimatını kendisine verdim. Çünkü biz Tarım Kredinin bu marketleriyle zincir  marketlerin özellikle yüksek fiyatlarla vatandaşımızı adeta sömürdüğü bir noktada  piyasayı bizim balanse etmemiz gerekiyor. İlk etapta 500 daha sonra 1000  gerekirse daha sonra bu sayıları artıracağız. Devletin görevi bu, mecburuz ve  bunu da yapacağız. 'Devlet, bu işlerde bulunmaz'. Sizler, piyasayı bu şekilde  adeta yağmalarsanız, kusura bakmayın. Biz, bu adımı atmak zorundayız ve atacağız.  "

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN