- Haberler
- Siirt Haber
- Cevdet Yılmaz'dan Siirtli iş insanlarına yatırım çağrısı! ''Gelin Memleketinize yatırım yapın''
Cevdet Yılmaz'dan Siirtli iş insanlarına yatırım çağrısı! ''Gelin Memleketinize yatırım yapın''
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirtli iş insanlarına memleketlerinde yatırım yapma çağrısında bulunarak, kentin kalkınmasının güçlü özel sektör hamleleri ve artan istihdamla mümkün olacağını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirtli iş insanlarına memleketlerinde yatırım yapmaları yönünde çağrıda bulundu. Yılmaz, Siirt’in sahip olduğu potansiyelin ancak güçlü özel sektör yatırımlarıyla daha ileri taşınabileceğini vurguladı.
“Gelin, memleketiniz Siirt’te yatırım yapın”
Yaptığı değerlendirmede Siirt’in stratejik konumuna, genç nüfusuna ve gelişmeye açık alanlarına dikkat çeken Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin farklı şehirlerinde faaliyet gösteren Siirtli iş insanlarının birikim ve tecrübelerini memleketlerine taşımalarının büyük önem taşıdığını ifade etti. Yılmaz, “Gelin, memleketiniz Siirt’te yatırım yapın. Siirt’in kalkınmasında sizin de imzanız olsun” dedi.
Kamu desteği vurgusu
Cevdet Yılmaz, kamu kurumlarının yatırımcıların önünü açmak için gerekli tüm desteği vermeye hazır olduğunu belirterek, üretim, istihdam ve katma değer sağlayacak her yatırımın Siirt’in ekonomik ve sosyal yapısına güç katacağını dile getirdi. Özellikle sanayi, tarım, hayvancılık ve hizmet sektörlerinde önemli fırsatlar bulunduğunu kaydetti.
İstihdam ve kalkınma hedefi
Yılmaz’ın çağrısında, yatırımların sadece ekonomik büyümeyi değil, istihdamın artmasını ve gençlerin kendi şehirlerinde gelecek kurmasını da sağlayacağına dikkat çekildi. Siirt’in kalkınma sürecinde yerel sermayenin rolünün kritik olduğu vurgulandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Siirtli iş insanlarına yönelik bu çağrısı, kentte yeni yatırımların ve ekonomik hareketliliğin önünü açması açısından önemli bir mesaj olarak değerlendirildi.
Siirtli bir gazeteci de köşe yazısında : Bu büyük ve özel dünya toplantı ve ziyareti akıl vermiş "LÜTFEN BU FIRSATI KISIR ÇEKİŞMELER VE KİŞİSEL İSTEKLERLE HEBA ETMEYELİM". diye yazmış. Ama kendisi bırakın bakan falan bir vali yardımcısı veya başka bürokrata soru soramıyor. !Bir gazeteci idarecilerin reklamını yapmaz, soru sorar : "Ne yapacaksınız bu memleket için" diye Memelekette bir gazeteci bir soru sormaktan imtina edip korkar mı yahu ? Sabahtan akşama kadar Valinin, rektörün, siyasilerin resimlerini ve eften püften haber değeri olmayan resimlerini yayımlamakla gazeticilik yaptığınızı mı zannediyorsınuz ? Gazetecilik sorgulamaktır, zor iş yani, yani GAZETECİLİK demektir. Bürokratların, siyasilerin takım elbiselerini, gömleklerini, kravatlarının renklerini ezberledik sayenizde en fazla onun için teşekkürü hakediyorsunuz. !
Selam getirmiş Siirte, selamlar başımız gözümüz üzerine de sonra, sonrası yok ! Siirt halkını öyle saf, bir şeyden anlamaz insan yerine koymak çok zorumuza gidyor. Hükümet olarak Siirte ne yatırım yaptınız, ne yatırımlar var ve nasıl yatırım yapmayı planlıyorsunuz ? somut olarak anlatınız. Siirt insanını sadece iki üç takım elbise ve ekose ceket giyen azınlık zannediyorlar; üstelik ekose ceket modası da geçti hala giyiyorlar, haberleri yok ! Siirt halkı somut ve gerçekçi işler bekliyor. Salonlarda şık elbise giyme yarışına insanlardan gına geldi. Bir gazeteci de nazar boncuğu gibi çıkıp anlatamıyor bunları, sözüm ona gazeticilik yapıyorlar, bürokratları üzmeme gazeteciliği !!! Gerisi masal hikaye
"Ülkeye ne kadar faydası" varsa, üç dilli, işsiz, sahipsiz Siirt'te de o kadar "faydası" oldu. Dağ fare doğurdu, Allah büyüktür, sabır, Devam...
sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Siirt'e geliyor, Siirt kalkınacak, Siirt uçacak, Türkiyenin bir numarası olacak diye bir haftadır gürültü yapıyorlar. Cumhurbaşkanı yardımcısı geldi : “Gelin, memleketiniz Siirt’te yatırım yapın. Siirt’in kalkınmasında sizin de imzanız olsun” dedi aydınlattı memleketive gitti...kendin çal kendin oyna - tam bir komedi :)))
Önce çinko izabe fabrikasını açın sonra gelin konuşalım.3 aylığına bakıma aldık dediniz neredeyse 3 yıldır kapalı.Ak partililer kendi aralarında toplanarak ekonomi zirvesi yapıp Siirt'i ihya ediyorlar.Daha önceki yıllarda hiç bir iktidar partisi muhalefet partilerini böyle dışlamazdı.Ak partili kardeşlere sesleniyorum Siirt sadece Ak partiden ibaret değil.Siirt hepimizin şehiri.Ekonomi zirvesi yapıyorsanız bütün Siirt için yapıyorsunuz.Sadece Ak partililer biraraya geldiğinde eksik olur.O biraraya geliştende bir sonuç alınmaz.
Salona baktım.Toplasan 10 tane işadamı yok.Salonunun tamamına yakını kurum müdürleri,memurlar,Akp liler.Peki hangi kararlar alındı?Kaç fabrika açılacak?Olup ta kapanan fabrikalar var onlar ne zaman açılacak?Hani şu izabe çinko fabrikası vardı.O ne oldu? Ne zaman açılacak? Hava alanı ne zaman bir düzene girecek? Birde bu toplantılara niye sadece Akp liler ve Akp ye yakın insanlar çağrılıyor?Siirt te sadece Akp liler mi yaşıyor? Chp,iyi parti,saadet partisi,yeniden refah partisi,Dem parti,Dem parti milletvekilleri neden yok bu toplantıda.Üstelik Akp Siirt te 2.parti,Siirt merkezde de belediye kazanamayan parti.
Bakmadan Geçme