Botan Vadisi Milli Parkı Turizme Kazandırılıyor! DİKA ile Siirt DKMP Arasında İmza Atıldı

Siirt Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından ve Dicle Kalakınma Ajansı arasında 'Botan Vadisi Milli Parkı Ekoturizm Alt Yapısı' projesi imzalandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

DİKA'nın 2021 Yılı Fizibilite Desteği Programına yönelik olarak Siirt Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nce hazırlanan “Botan Vadisi Milli Parkı Ekoturizm Alt Yapısı” projesi başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Projenin amacı, Botan Vadisi alanının sahip olduğu değerlerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması ve koruma-kullanma dengesi içerisinde buraya gelen ziyaretçilerin dinlenme, eğlenme, eğitim, konaklama ve kamp amaçlı ihtiyaçlarının giderilmesi için doğa koruma alanlarındaki bilincin arttırılmasına yönelik kullanımların belirlenmesi olarak açıklandı.

DİKA'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ajansımızın 2021 Yılı Fizibilite Desteği Programına yönelik olarak Siirt Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nce hazırlanan “Botan Vadisi Milli Parkı Ekoturizm Alt Yapısı” projesi başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Projenin amacı, Botan Vadisi alanının sahip olduğu değerlerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması ve koruma-kullanma dengesi içerisinde buraya gelen ziyaretçilerin dinlenme, eğlenme, eğitim, konaklama ve kamp amaçlı ihtiyaçlarının giderilmesi için doğa koruma alanlarındaki bilincin arttırılmasına yönelik kullanımların belirlenmesidir.

Mezopotamya’nın tanıtım ve markalaşmasının sağlanması için Siirt'te yer alan Botan Vadisinin turizme kazandırılması ile turizm ürünlerinin geliştirilmesi ve ekolojik turizm ürün çeşitliliğinin arttırılmasıyla turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik uygulama projeleri için fizibilite raporu çalışmasının hazırlanmasıdır.

Bu kapsamda projenin özel amaçları arasında Botan Vadisi’nin bölge ve ülke çapında bilinirliğinin sağlanması, vadinin ekosistemini etkileyebilecek çevre kirliliğinin önlenmesi ile doğa korumaya ilişkin bilincin artırılması ve doğa dostu uygulamaların desteklenmesidir.

Projenin uygulanmasının ardından beklenen sonuçlar koruma-kullanım dengesine uygun olarak Botan Vadisi rotası oluşturulması amacıyla çeşitli analizler içeren fizibilite raporu hazırlanarak bir çalıştay düzenlenmesi hedeflenmektedir.

Böylece Mezopotamya rotasında yer alan destinasyon noktaları arasında yeni bir turizm alanının oluşturulması ile birlikte daha fazla turisti cezbedecek, bölgedeki kalış süresi artacak buna paralel olarak ekonomik açıdan Siirt halkının gelir kaynaklarına katkı sağlayacaktır."

HaberHaberHaber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN