Beştaş Aile Bakanlığı'na istismar davasını sordu: İki yıl boyunca neyi beklediniz?

HDP'li Meral Danış Beştaş, Hiranur Vakfı'na 6 yaşından itibaren cinsel istismara uğrayan H.G.K'nin başvurusu ile iki yıl önce başlayan soruşturmaya Aile Bakanlığı'nın neden müdahil olmadığını sordu. 'Çocuktan yana olmadığınız belli' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşından itibaren 'evlilik' adı altında tecavüze uğraması siyaset gündemini belirlemeye devam ediyor.

Devam eden bütçe görüşmeleri sırasında söz alan HDP Siirt Milletvekili ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, H.KG'nin, 2020 yılında hem Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne hem de savcılığa başvurduğunu ancak Aile Bakanlığı'nın bu süre içerisinde harekete geçmediğini söyledi. Bakanlığın, soruşturma iki yıl sonra, 30 Ekim 2020'de iddianameye dönüşmesinin ardından da davaya müdahil olmadığını söyleyen Beştaş tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

'ÇOCUKTAN YANA OLMADIĞINIZ BELLİ'

"3 Aralıkta Timur Soykan bu haberi yapıyor, sonrasında Aile Bakanı müdahil oluyor. Burada aleni bir şekilde failin, faillerin, tecavüzün, istismarın korunması var. Bunu tekrar tekrar söylüyoruz, resmî veriler iktidar sözcülerini, Aile Bakanı'nı yalanlıyor. İki yıl boyunca neyi beklediniz? İki yıl sonra dava açıldı, niye müdahil olmadınız? Kimden yanasınız? Çocuktan yana olmadığınız belli."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN