Ünlü yatırım bankası açıkladı: Altın mı Bitcoin mi?

Uzun vadeli yatırım için altın mı yoksa Bitcoin mi alınmalı? Goldman Sachs'ın yeni araştırması yatırımcıları üzecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Kripto para birimlerinin fiyatlarında yaşanan dalgalanma, yatırımcıları tedirgin ediyor. Uzun vadeli olarak Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraları tercih eden kişiler, ünlü yatırım bankası Goldman Sachs’ın son açıklamasına üzülebilir.

Goldman Sachs: Altın, uzun vadede Bitcoin’den daha kârlı

Goldman Sachs tarafından müşterilerine gönderilen son araştırma raporu, başta Bitcoin olmak üzere kripto paraların uzun vadeli fiyatlarını ele aldı. Tüm koşulları inceleyen yatırım bankası, altının uzun vadede Bitcoin’den daha iyi performans göstereceğini ifade etti.Ekonomik daralmada bile altın fiyatının güçlü kaldığını dile getiren Goldman Sachs, uzun vadeli yatırım için daha güvenilir bir liman olduğunu belirtti. Ayrıca finansal koşullardan etkilenmeme konusunda da başarılı olduğunu belirten yatırım bankası, bu sayede portföyü çeşitlendirmede Bitcoin’e göre daha doğru olacağını aktardı.

 

Goldman Sachs, Bitcoin’in birçok ülkede yasaklanma baskısıyla karşı karşıya kaldığını da göz önünde bulundurdu. Altının enflasyona ve dolara karşı korunmak için kullanılabileceğini belirten rapor, Bitcoin’i ise “yüksek riskli büyüyen teknoloji şirketi hissesine” benzetti.

En büyük üçüncü kripto para borsası FTX’in iflas etmesine atıfta bulunan Goldman Sachs, “Birkaç büyük şirket iflas başvurusunda bulunması, Bitcoin fiyatının aşağı yönlü gidebileceğini endişelerini artırdı” şeklinde konuştu.

Ayrıca daha önce İsviçre merkezli Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank of International Settlements) tarafından hazırlanan rapor, kripto yatırımcılarının yüzde 80’inin kaçınılmaz olarak para kaybettiğini gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN